Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Damerna malde ner tabelljumbon

Publicerad 2024-02-04 20:43
Guif
Programenligt så vann OV bortamatchen mot ett GUIF, som har haft svårt att övertyga denna säsong. Det ska väldigt mycket till för att tjejerna från Eskilstuna spelar allsvensk handboll nästa år, men osvuret är bäst när det gäller att tippa utgången av den här serien. I den andra änden av tabellen känns det väl mer klart, att det båda geografiska ytterligheterna kommer att göra upp om direktplatsen. Övriga lag tävlar mest om en hygglig placering och för OV:s del finns faktiskt en tredjeplacering, inom rimligt avstånd. Vilket i sin tur skickar signaler om att det här lagets marsch sakta men säkert, år från år fortsätter mot den absoluta toppen-. Faktum är att man redan i dagsläget har plockat lika många poäng som man fick ihop förra säsongen och då återstår det fortfarande mer än en handfull matcher.

GUIF blev som nämnts en ganska behaglig munsbit för gästande OV, där egentligen det enda tuggmotståndet infann sig alldeles i inledningen på den andra halvleken. Då dröjde det ett tag innan OV Helsingborg hade kickat igång motorn och Eskilstunalaget kunde så när knapra sig ifatt den femmålsledning OV hade tillskansat sig innan signalen för paus ljöd. Forceringen gick dock helt i gästernas tecken och bortasegern var egentligen aldrig riktigt hotad. Således en "dag på jobbet", där den första halvleken var både fantasifull och effektiv, medan den andra helt och hållet ägnades åt att inte äventyra segern. Att göra närmare 30 mål på bortaplan i allsvenskan är med beröm godkänt, oavsett motstånd.

Många var bra i OV och till bäste spelare utsågs Anna Malmström, som gjorde en gedigen insats på nio meter. Till helgen väntar Skånela på hemmaplan – ett Skånela som kommer att göra precis allt för att hålla undan för just GUIF i den tuffa bottenstriden. På lördag i Idrottens Hus kan du bevittna ett OV som med stora steg närmar sig den form man hade i höstas – det får in inte missa.

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub