Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Även damlaget slog Skånela på hemmaplan

Publicerad 2024-02-10 21:24
Sk nela
​Det var kanske inte årets bästa insats när damlaget mötte ett prövat Skånel, som dittills endast hade skrapat ihop ynka 6 poäng på hela sexton matcher. Endast en seger på de senaste åtta matcherna och det var föga överraskande mot tokjumbon GUIF. Och inte blev det Skånela-seger den här gången heller, även om det såg lovande ut för gästerna inledningsvis. Hemmalaget satt kvar lite länge i omklädningsrummet och inte förrän Skånela ökade på till 4-0 ringde väckarklockan i OV:s omklädningsrum och hemmalaget trädde in i matchen. Detta genom ett distinkt avslut av Moa Liden, som inledde upphämtningen.

Lagom till paus var man ifatt och förbi och inledningen på den andra gick helt i OV:s smak. Laget gjorde 6-3 på tio minuter och då kände alla i Idrottens hus denna eftermiddag varthän det barkade. Resten av matchen blev ömsom en provkarta av tekniska fel, blandat med briljanta lobbar av hemmalaget bäste spelare för dagen. Sofia Andersen fick slita hårt den här dagen såväl framåt som bakåt, då skadelistan på hennes position överskred det normala. Men Sofia tackade genom att visa upp en provkarta på kvalitéer vi inte viste att hon hade. Fyra mål från hennes känsliga händer, vilket innebär personligt rekord i Allsvenskan av denna charmfulla mittsexa.

I övrigt var det en "dag på jobbet" för OV:S damer nu för tiden. Man vinner de matcher man förväntas ska vinna och det på ett sätt utan att egentligen övertyga. Det som är övertygande, är väl snarare att man gör det hela tiden. För inge ska påstå att Skånela inte brydde sig, utan ville och var tvungna att vinna, för att haka på räddningsplankorna. Men ibland slår klass motivation och det här var en sådan eftermiddag.