Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Ännu en seger för vårt formstarka damlag

Publicerad 2023-01-15 18:02
Guif
En otroligt efterlängtad seger mot GUIF på bortaplan.
​I idrottens värld finns det favoritmotståndare och det finns mardrömsmotståndare. Till den sistnämnda kategorin tillhör tveklöst GUIF, i alla fall när OV:s damer möter dom på deras hemmaplan. Och mycket riktigt, så blev det en oerhört tuff tillställning där lagen höll jämna steg i den första halvleken, ända tills det återstod en minut. Då var ställningen 13-13, men tre snabba hemmamål under slutminuten gav GUIF ett skönt utgångsläge inför den andra halvleken. Även om Johanna Brejding i OV-målet gjorde en mycket bra andra halvlek, bytte gästerna in Kicki Brorsson som var om möjligt ännu bättre och utsågs välförtjänt till bäste spelare hos gästerna. OV låg hela tiden i bakvattnet på hemmalaget, utan att direkt nå ifatt. Men när dom väl kom upp jämsides, så var det inte längre någon tvekan om vart poängen skulle hamna.

GUIF gick hårt på sina betrodda spelare, vilket fick till följd att dessa båda kroknade betänkligt i takt med att tiden gick. Då hade OV ett betydligt bättre och skulle det visa sig, mer vinnande upplägg, då man gick runt i laget på ett sätt som gjorde att man hade precis alla de krafter kvar i slutet som behövdes för att rättvis vinna med klara siffror. Andra halvleken vinner man med hela 16-10, vilket ger en signal om att försvarsspelet var av högsta klass. En som starkt bidrager till detta och som bara blir bättre för varje match, är Sofia Andersen som höjer nivån för varje match. Men hela laget krigar otroligt mycket för att inte släppa in fler mål än vad som är acceptabelt.

Andra ingredienser som starkt bidrog till denna så sköna och så efterlängtade seger, är pålitligheten från straffpunkten. Det fanns en tid då 3-4 missade straffar av OV närmast var legio. Alice Hirsch har inte missat en straff sen hon gick i förskolan, känns det som och hon ger ett så otroligt stabilt intryck när hon bestämt sätter ner ena foten på linjen exakt sju meter från mål. Sen kan vi inte nog berömma Alexandra Larsson, som med risk för att bli tjatig, i dagsläget uppvisar en lika hög nivå på sitt spel som höjden på sina inhopp från kanten, vilket ger henne största tänkbara förutsättningar för att trycka dit bollen - vilket hon oftast gör.

Lägg därtill Hanna Eldås kontringar och Agnes Blads precision från 30 meter i det öppna motståndarmålet så har vi ytterligare några matchvinnande detaljer. Jag skulle faktiskt kunna ägna hela kvällen åt att räkna upp superlativ, med nöjer mig att lyfta laginsatsen och då även ge en eloge till tränarstaben som dirigerade tjejerna på absolut bästa sätt denna eftermiddag i Eskilstuna. Detta var nämligen ännu en i raden av sköna segrar och det av ett lag som har startat det nya året på bästa tänkbara sätt. Vi tacka för underhållningen och önskar god fortsättning tjejer. Ni är strålande..!!

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

SÖNDAG 12/11 ⋅ 18349 ⋅ VINST: 980kr

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub