Ov banner dam herr weboriginal

USM: Steg 3 nästa för Flickor A

Publicerad 2019-10-09 12:20
Fa usm steg1 laget
USM-stegen duggar nu tätt för våra ungdomar i föreningen. Helgen som gick stod FA på tur och precis som killarna helgen innan är nu tjejerna klara för steg 3 i januari.

Tre matcher stod på programmet i nybyggda Brinova Arena i Karlskrona. För motståndet stod H43 Lund HF 1, Torslanda HK Vit och Karlskrona Flottan.

Lördagen inleddes med en lektion som heter duga av ett riktigt bra H 43 (ett steg 5-lag antagligen). OV-tjejerna lyckades tack vare duktiga Emma Ahlin i mål hålla jämna steg i första halvlek. Emma hade sex frilägesräddningar de första tio minuterna! Men de blåklädda tjejerna hade en växel till och inte ens Emma kunde stå emot till slut och det blev förlust med hela 9-27.

Söndagen inleddes lyckligtvis mycket bättre genom en fin seger mot Torslanda. Här var det aldrig någon fara på taket och OV stod ohotade som segrare efter 50 min med 22-13.

Efter en god lunch och en härlig promenad i Karlskrona var det så dags för den avgörande matchen mot just Karlskrona om vilket lag som skulle göra H43 sällskap till steg 3.

Utgången var tämligen oviss då Karlskrona i sina bägge matcher tidigare i helgen visat på klurigt och fyndigt anfallsspel. Men ett taggat och väl förberett OV-lag gav aldrig blekingetöserna en chans att ens vara nära ett steg 3. Här visade tjejerna att de är bäst när det gäller och vann till slut med hela 25-15.

Så grattis alla spelare och ledare kring laget och lycka till i Steg 3!

USM-debut för P14 på hemmaplan

Nu blickar vi framåt till helgen som kommer, då det är dags för våra Pojkar 14 att göra debut i USM-sammanhang. Missa inte helgens matcher som spelas på hemmaplan, på Arenan på lördagen och på IH på söndagen. Uddevalla HK, Eslövs HF och Åhus Handboll står för motståndet. Varmt välkomna! För den som inte har möjlighet att stötta killarna på plats finns möjligheten att se matcherna på webben.

Helena Gardevall
Fa usm steg1 matchens lirare
Matchens lirare blev Emina Ledinic, Hannah Lundblad och Emma Ahlin.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub