Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Tung förlust för damlaget mot Aranäs

Publicerad 2020-02-08 15:32
En första halvlek där hemmalaget bjöd på ganska stabilt försvarsspel. Att sedan Louis Cronstedt hittade rätt med sitt skytte och levererade fyra mål på lika minuter, gjorde naturligtvis inte saken sämre. OV-tjejerna gick till pausledning med siffrorna 14-12 och var i ledning i stort sett från första sekund.

Första hemmamålet i den andra halvleken dröjde dock hela fem minuter in i densamma. Som tur är så var inte heller gästerna så målglada under samma period. Men efter tio minuters spel hade trots allt gästerna övertagit ledningen med 15-17. Denna höll man matchen ut och OV:s damer fick inkassera ännu tung förlust. Målsättningen, den att nå upp till kvalplats, känns ännu mera fjärran.

Nästa match väntar tuffast tänkbara motstånd – serieledande Kristianstad - och då gäller det att lyfta rejält om det inte skall bli ännu en förlust på hemmaplan. Bra i OV var Louise Crónstedt och Mimmi Lundin, den sistnämnda också utsedd till hemmalagets bäste spelare.