Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Toppen mot botten och OV vinnare igen

Publicerad 2024-03-20 21:47
Jn
Johan Lundgren lämnar planen efter nio säsonger i OV. Här med morgondagens män, Elliot Eriksson och Marcus Björkman.
Det är inte alltid klass slår motivation. Men små stunder av briljans och ett hyggligt AW-party redan på onsdagskvällen, sedan var OV tillbaka på vinnarspåret. Suveräna seriesegraren slog till slut allsvenska jumbon med 37–29 (17–15) och medan hemmalaget tuffar på mot Handbollsligan är framtiden på många sätt – både sportsligt och ekonomiskt – oviss för IFK Ystad.

I höst är det ett annat Ystad som står för motståndet – färska cupsegraren och SM-utmanaren YIF. Det kommer förstås bli tuffare ett snäpp högre, men OV känns bättre förberett när det åter är dags att testa högsta nivån

OV behövde inte plocka fram toppkvalitéerna för att avfärda IFK Ystad. En röststark klack manade på gästerna och banderollen "KÄMPA för att ÖVERLEVA" talade sitt tydliga språk.

Det blev en svajig tillställning som kändes avgjord flera gånger när hemmalaget drog ifrån med några bollar, bara för att omgående slarva bort försprånget. Försvarsspelet kom inte riktigt upp i normal klass och ett skottglatt IFK bjöds tillbaka flera gånger. Defensiven var i alla fall tillräckligt bra för att skapa gott om kontringslägen och relativt enkla mål framåt.

I första halvlek var det länge högernian Jonathan Andersson som i stort sett ensam höll kvar sydskåningarna i matchen.

I andra halvlek inledde OV med ett litet ryck och när mittsexan Theo Johansson, vid ställningen 20–16, gick lite bryskt in i en närkamp med Marcus Björkman och fick syna det röda kortet direkt, då kändes det som ett matchavgörande moment. I stället blev det tändvätska för Ystad, som gjorde ett sista ryck och bara var en boll ifrån när 20 minuter återstod.

Då klev några nyckelspelare fram. Michael Andersson svarade för ett gäng avgörande parader och några målgivande utkast och rappe Andreas Windahl fixade den där AW-festen när han gjorde fyra raka mål (sju totalt).

Trotjänaren Johan Lundgren fick avsluta sin OV-karriär med bland annat två mål och avtackades för sina insatser i OV tillsammans med lagkamraterna Albert Månsson och Miguel Mbumba samt damspelaren Anna Malmström. Även tränaren David Löfgren, som varit en bidragande orsak till U-lagets lyft de senaste åren och som nu lämnar för Vinslöv, hyllades.

IFK Karlskrona borta, sedan kan vi summer en fantastisk säsong. Nya utmaningar väntar för ett intressant lagbygge.

Målen OV: Andreas Windahl 7, Viktor Hedin 6, Anton Lindblom 5, Casper Lindgaard Holmen 4, Alfred Arnelin, Calle Lindqvist och Marcus Björkman 3, Johan Lundgren, Emil Lindqvist och Elliot Eriksson 2.

PER OHLSSON
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub