Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Stabil seger för herrarna

Publicerad 2022-02-12 00:14
Sk rmavbild 2022 02 12 kl. 00.17.09
Till matchens lirare i hemmalaget utsågs Albert Månsson, som hela tiden gör sin omgivning bättre. Att han dessutom är oerhört underhållande att se, gör ju naturligtvis inte saken sämre. Bilden från www.bildburken.se
Inför seriestarten för Allsvenskan pratades det om potentiella aspiranter på seriesegern och bland dessa nämndes Karlskrona i diverse förhandstips. Men när två tredjedelar av serien är spelad, känns det lång väg för Blekingelaget att ens nå kvalplatsen uppåt till Handbollsligan. Nu ska det väl i ärlighetens namn erkännas att Karlskrona kom till Helsingborg något brandskattade och saknade ett par nyckelspelare, vilket givetvis inte stärkte lagets möjligheter den här kvällen. Men redan från start kändes OV starkast och senaste gången gästerna var uppe i ledning i matchen var efter endast dryga 3 minuter, då det stod 3-4 på anslagstavlan. Men därefter var det ingen som helst diskussion om vart poängen skulle hamna.

Detta till trots hade hemmalaget svårt att riktigt dra ifrån inledningsvis och det fanns hela tiden en befogad oro, att Karlskrona skulle få hugg på tillställningen. Karlskronamålvakten Uros Tomic dubbelräddning vid 15 minuters spel kunde varit det momentum som gett Karlskrona den råg i ryggen man så väl behövde. Men ett par sekvenser kombinerat med kliniska de utkast som vi vant oss vid från Mikael Anderssons sida, gjorde att OV kunde dra ifrån och gå till en ganska stabil ledning i paus.

Andra halvlek blev aldrig riktig spännande, utan succesivt drog hemmalaget ifrån, allt eftersom tiden gick och segern skrevs till övertygande 9 måls marginal (34-25). Trots ett oerhört tätt försvarsspel från hemmalaget, var det alls inte över gränsen på något sätt vid något enda tillfälle. Faktum är att hemmalaget inte drabbades av en enda utvisning, vilket jag inte tror har hänt på flera säsonger. Det var på det hela taget en snäll match och gästernas båda utvisningar, var av karaktären beskedliga men befogade. Bra insats således av domarparet den här kvällen.

Victor Hedin och Johan Lundgren blev bäste målskyttar i en match där de flesta i hemmalaget noterades i målprotokollet. Karlskrona kommer med all säkerhet att plocka poäng när betydelsefulla spelare är tillbaka i spel. Men den här kvällen räckte man helt enkelt inte till. För OV:s del fortsatte segerraden som nu är uppe i hela 12 raka triumfer – cupen inberäknat. I hemmalaget utsågs Albert Månsson till bäste spelare medan Axel Söderqvist fick ta emot utmärkelsen hos gästerna. Laget, försvaret och tålamodet var framgångsfaktorerna för hemmalaget den här kvällen då man fortsatte att sätta press på de övriga i den allsvenska toppstriden.

Här hittar du bilder från tillställningar: www.bildburken.se

Så här skrev HD om matchen

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub