OV vände stort underläge till seger

Publicerad 2018-10-20 18:55
Walle
Walle Holmberg
Trots att OV Helsingborg låg under med sex bollar (12–18) i början av den andra halvlek lyckads helsingborgarna vända på kuttingen och vinna med 26-25 mot Kungälv. – Det var väl knappast en rättvis seger, men den var väldigt skön, säger OV:s tränare Ulf "Tubbi" Sivertsson.

OV Inledde bra och tog ledningen med 3–1, men sedan var det slut på framgångarna. Lagen följdes visserligen åt till den 17:e minuten då det var 7–7, med sedan började Kungälv dra ifrån och ledde i paus med 15–12.

Och inte blev det bättre i början den andra halvleken. Snabbt gickKungälv fram till 18–12 och det såg mörkt ut för hemmalaget.

Men när det spelats dryga 18 minuter var OV nästan ikapp när Linus Nilsson reducerade till 21–22. Men Kungälv hade mer att ge och hade ryckt åt sig en ledning på 25–22 när det återstod knappa sju minuter. Men sedan var det slut på bortalagets framgångar. OV gjorde fyra raka mål och kunde till slut vinna med 26–25, sedan Johan Lundgren gjort det som skulle visa sig bli segermålet 40 sekunder förre slut.

– Vi spelade i motvind under hela matchen och kämpade med det mesta. Men jag tycker det var starkt av oss att komma tillbaka på det sätt vi gjorde och till slut vinna matchen, sammanfattar Tubbi.