OV gav Kristianstad en match

Publicerad 2019-12-26 18:50
Walle
Walle Holmberg
OV Helsingborg hängde med ända till mållinjen när IFK Kristianstad besökte Helsingborg Arena under Annandag Jul. Men OV räckte inte riktigt ända fram, utan Kristianstad kunde till slut vinna med 30–28. – Visst gjorde vi en bra match, men vi missade lite för mycket när det drog ihop sig. Det har man inte råd med mot ett lag som Kristianstad, säger OV:s tränare Krister Lindgren efter matchen.

OV inledde bra och efter 16 minuters spel var Kristianstads ledning inte större än 8–7. Sedan ryckte gästerna och kunde gå till pausledning med 16–11.

Då såg det mörkt ut för OV, men när kvarten var spelad av den andra halvleken var inte gästernas ledning större än 23–21. OV fortsatte att hålla jämna steg med Kristianstad och när det återstod en och en halv minut var OV så nära som 27–28. Men närmre än så kom inte hemmalaget.

– Kristianstads starka tempoväxlingar hängde vi inte riktig med i. Det var det som avgjorde, säger Lindgren.