Inför Önnereds HK med Albert Månsson

Publicerad 2023-03-24 11:33
Albert inf r  nnered
Sista bortamatchen och näst sista matchen i grundserien återstår för herrarna ikväll när de möter Önnereds HK på bortaplan. Vi tog ett snack med mittnian Albert Månsson om läget i truppen och kvällens uppgift.

Serien börjar dra ihop sig och ikväll väntar en otroligt viktig match när ni ställs mot Önnered borta. Hur är känslan inför kvällens match?

- Känslan är absolut spänd och vi är införstådda med hur viktiga dessa poängen är att ta. Samtidigt ser vi goda möjligheter till 2 poäng och förberedelserna inför matchen har varit bra. Vi är trygga i hur vi ska spela för att ta oss an matchen på bästa sätt. Önnered är precis som oss i behov av att vinna matcher och jag tror det kommer spegla matchbilden.

Senast blev det inte en så rolig match mot Aranäs när det slutade med en 5 måls förlust tillslut. Om du bara snabbt ska reflektera över vad som gick fel i den matchen, vad skulle du komma till för slutsats då?

- Insatsen sett över hela planen var för dålig. Några missar för mycket, tekniska fel, förlorade dueller, dumma beslut. Möter man Aranäs borta går det inte att vinna när minussidan blir för stor.

Två matcher återstår, LUGI tog en vinst senast mot Hallby vilket gör att vi just nu är placerade längst ner i ligan, återstår denna placering resulterar det i degradering till Allsvenskan nästa år. Upplever du någon stress i truppen eller vad gör ni för att hålla fokus på uppgiften?

- Det är självklart aldrig roligt att kolla på tabellen och se att man ligger sist. Samtidigt är det tight nere i botten och en vinst hit och dit kommer göra gigantisk skillnad för alla lag där nere. Något som är enkelt att analysera är att det kommer krävas poäng för att inte hamna sist, det är inte lönt att räkna på andra lags matcher eller liknande. Det är poäng för oss som är enda alternativet. Det gäller för varje spelare att hålla sig inom de ramar gällande taktik som vi har satt upp samtidigt som man fokuserar på sin egna insats.

Hur upplever du stämningen i laget nu när det går mot slutet på säsongen och allt ska avgöras?

- Vi är ett sammansvetsat gäng som har hållit ihop länge nu och vi är förberedda på att tillsammans ta så många av de återstående poäng som är kvar att spela om. Stämningen på träningarna har blivit mer fokuserad och det märks att säsongen är på väg att avgöras. Det är livligare diskussioner och hårda närkamper.

Om du ser tillbaka på din egen och lagets säsong såhär långt, hur tycker du att det har sett ut hittills?

- Där är absolut enstaka matcher där vi borde tagit poäng som nu i efterhand känns surt. Däremot finns det också väldigt fina prestationer mot lag på både övre och undre halvan av tabellen som vi är nöjda med. Det kommer krävas minst en sådan insats till för att lösa en kvalplats när seriespelet är slut. Om jag ser till min egen insats är jag nöjd över den stora roll jag fått. Jag älskar att agera spelfördelare och handboll är det bästa jag vet, varpå ni förstår varför jag är nöjd

Vad blir nycklarna i fredagens match för att få med sig livsviktiga poäng tillbaka till Helsingborg igen?

- Det kommer krävas ett bra försvarsspel där vi tar höjd och får stopp på främst deras skytte från niometer. Anfallsmässigt handlar det om att spela snålt och inte ge Önnered några chanser att erövra bollen genom våra tekniska fel. Då är frågan, hur åstadkommer man få tekniska fel? Jo, för vår del handlar det om att vara tydliga med det vi håller på med och inte spela på ett sätt som gör att kompisen bredvid undrar vad som sker. Ungefär så!


Vi önskar Albert och hela gänget stort lycka till i kvällens match, matchen ser ni som vanligt på Cmore 19.00!

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub