Inför HK Aranäs

Publicerad 2022-09-23 13:58
Kopia av kopia av inf r alings s  1
Nära men inte tillräckligt nära sist mot Önnered. Nu står HK Aranäs för motståndet i en otroligt viktig match där vi flyttar in i Helsingborg Arena igen. Läs vad Toni Johansson tänker kring matchen senast samt vad han och laget har fokuserat på kring matchen på tisdag här.

Det var nära men inte tillräckligt nära sist mot Önnereds HK där det tillslut blir en förlust med två bollar. Vad var känslan direkt efter matchen?

Känslan var att vi inte gjorde vår bästa insats och att vi bjöd på lite väl mycket onödiga saker som gjorde att vi inte kunde vinna.

Vad är det som gör att det inte är ni som står där med två poäng när matchen blåses av?

Vi gjorde en ganska tydlig och klar efteranalys av matchen och vi är överens om att vi har en del siffror vi behöver vara bättre på. Om vi ska prata någon enstaka grej så har vi tre utvisningar som är totalt onödiga och som kostar oss matchen.

Dags för HK Aranäs på tisdag, ditt gamla gäng. Ett lag som tenderar att alltid bli både tippade och placera sig långt ner i tabellen men som alltid lyckas hålla sig kvar år efter år i ligan. Vad är det för trupp de har att ställa på banan i år?

Rätt homogen grupp med en blandning av spelare som varit med väldigt länge i HBL och några yngre som har representerat ungdomslandslag och som är i början av sina troligen rätt framgångsrika karriärer.

Det är ju givetvis en väldigt viktig match att ta poäng i då vi är tippade att komma i samma del utav tabellen när säsongen är slut. Fokuserar ni som lag lite extra på dessa matcher eller är det precis som vilken match som helst?

Vi har pratat rätt mycket om att om den insatsen vi hade senast mot Önnered är vår lägstanivå och om vi bara blir bättre utifrån siffrorna vi pratade om så kommer vi ha stor chans att vinna över egentligen alla lag i HBL. Vad folk har tippat oss och andra lag inför säsongen är rätt irrelevant utan vi har vårt mål vi jobbar utifrån och vi ser varje match just nu till stor poängchans oavsett motstånd eller förhandstips.

Vad krävs från er sida för att ni ska gå vinnande ut matchen på tisdag?

Få ner de tekniska felen lite till samtidigt som vi har enormt tålamod mot deras 7/6 som varit väldigt framgångsrikt såhär långt.

HK Aranäs har en riktig profilspelare i Philip Johnsson som brukar beskrivas som en av de viktigaste spelarna i deras trupp. Vad är det som gör Philip så bra?

Hans främsta egenskap är att han gör sitt lag och sina medspelare bättre genom att vara en en ledare som alla litar och lyssnar på.

Vilka andra spelare ska man hålla ögonen på i Aranäs?

Victor Rhodin har gjort ett bra intryck såhär långt i Aranäs tillsammans med deras andra, unga, M6 i Johan Ericsson. Målvakterna, Daniel Bergqvist och Alexander Lindén, ska ju såklart också nämnas då de tillsammans är ett av seriens bästa par .

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub