Inför Eskilstuna Guif med Hannah Eldås

Publicerad 2022-11-25 12:26
Kopia av ifk  rebro
I matchen mot Boden ställdes hon emot en av ligans enligt henne bästa målvakter, Mie Sörensen. Trots detta satte Hannah 8 mål ifrån sin vänsterkant. Vi pratade med Hannah om hur matchen mot Boden kändes, hur det har varit att komma in ny i laget och hur hon ser på matchen mot Eskilstuna Guif på söndag. Vi passade även på att fråga vem i laget man ringer om man får punktering, vilka som håller spontan konserter i omklädningsrummet samt vem man ber om hjälp om man är i kris på gymmet.

Det blev en förlust mot Boden med sex mål när slutsignalen gick, vad är dina tankar efter matchen?

-Mina tankar efter matchen är att vi bitvis spelar riktigt bra handboll och står bra bakåt långa stunder men vi måste vara mer skärpta när vi väl kommer ikapp! Vi måste bli bättre på att straffa dom på deras tekniska fel och dra ner på våra egna.

Du ställdes emot en av målvakterna i Allsvenskan som du själv utsett till en av dem som är svårast att göra mål på men gör ändå åtta mål, vad tycker du om din egen insats?

- Ja, Mie är en riktigt duktig och klurig målvakt med mycket rutin. Igår fick jag bara in ett riktigt bra flow och såg luckorna istället för att se henne och sen var det bara att rida med på den vågen!

Du kom ny inför denna säsong till OV Helsingborg ifrån GT Söder, vad tycker du om er säsong såhär långt?

-Vår säsong såhär långt har blandat och gett, tycker vi kanske skulle ha tagit något mer poäng men nu är det som det är och det är bara att blicka framåt och ta tillbaks dom i vändningen sen!

Det var många nya som kom in i laget inför denna säsong men utifrån ser det ut som att ni har en bra lagsammanhållning. Håller du med?

-Jo men det tycker jag absolut att vi har, vi pratar om att vi ska ha högt i tak och vara ärliga mot varandra vilket vi är och vi har väldigt roligt med varandra både på och utanför planen!

Vi ska se om du tycker att rollerna satt sig tydligt i laget än, så vi kör tre klassiska "Vem i laget".

Du får punktering på däcket på bilen och blir stående i vägrenen, vem i laget ringer du för hjälp och varför?

- Konstapel Tulle skulle jag lita på i denna situation, polis, känns pålitlig och tror hon kan byta däck, mer än vad jag kan i alla fall!

Du har tagit dig vatten över huvudet på gymmet och lagt på lite för tunga vikter på stången, vem ropar du på efter hjälp för att lyfta bort den?

- Alex eller Brejding, är dom jag brukar vara på gymmet med och dom som hade hjälpt mig för att sedan skrattat åt det.

Du kommer in i omklädningsrummet inför match och hör redan utanför dörren att det är hög musik och "skönsång" där inifrån, vem är det störst chans som står innanför dörren och håller konsert?

-Wicky eller Agnes, dom är bra på att bjuda på sig själva och ta ton i omklädningsrummet!

Tillbaka till handbollen. Nu är det match igen på söndag när ni ställs mot Eskilstuna GUIF, vad blir viktigt i matchen på söndag för att ta med er två poäng ifrån den?

- På söndag blir det viktigt att spela med mycket tålamod och att bredda spelet, vi måste dra ner på våra tekniska fel och få smäll på deras duktiga skyttar

Vilka spelare i bortalaget tycker du att man ska hålla lite extra koll på?

- Maja Appelgren har sett oroligt het ut än så länge så henne skulle jag absolut vilja lyfta fram!

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub