Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Slutspelslag inget för OV

Publicerad 2019-11-26 15:45
Walle
Walle Holmberg
Att ställas mot lag som förra säsongen tog sig till slutspel är inget för OV Helsingborg. Faktum är att OV så här långt mött de åtta lag som förra säsongen återfanns i slutspelet. Och det har inte blivit en enda poäng. Närmast var OV i den första matchen (23–24 mot IFK Ystad) och i den tredje matchen då det blev uddamålsförlust hemma mot Lugi. I övriga har OV varit mer eller mindre chanslöst.

Nu kan man säga att det är de lag som tog sig till slutspel förra säsongen inte är de lag OV ska ta poäng mot, men å andra sida är det naturligtvis inte helt fel. Alla poäng är mer än välkomna för ett lag som för tillfället ligger på kvalplats.

I och för sig tror jag inte ett kvalspel skulle innebära några problem för OV, därtill är lagen som ligger på kvalplats i allsvenskan, litet för dåliga. Men då är det alltid någon som drar fram den gamla och väldigt slitna klyschan: Kval är alltid kval. Tack för den!

I nästa match möter OV IFK Ystad i bortahall. Och IFK gick inte till slutspel i våras...

Ett lag som inledningsvis haft det motigt i Handbollsligan är Kristianstad, som fyra år i rad blev svenska mästare. På de tolv inledande matcherna i året upplaga av Handbollsligan har det bara blivit åtta segrar. Kan tyckas mycket för många lag, men inte för Kristianstad. Där är det bara segar som räknas.

Men på sistone har det blivit mycket bättre, både i Handbollsligan och i Champions League. I de senaste tre matcherna har det blivit fyra poäng via segrar mot schweiziska Schaffhausen och oavgjort mot både danska GOF och rumänska Dynamo Bukarest.

Och i senaste matchen, den i Schaffhausen, var det "gamla" IFK vi fick se i aktion. Spelar IFK så i fortsättningen även i Handbollsligan blir laget ytterst svårstoppad. Ja, då ligger en ny SM-titel mycket nära till hands.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub