Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Inte så muntert i Kristianstad och RIK

Publicerad 2021-01-07 12:30
Walle
Walle Holmberg
För en vecka sedan lade vi 2020 till handlingarna. Det blev ett av de märkligaste åren genom historien - ja det allra märkligaste på väldigt många år. Covid -19 lade sig som ett stort och tungt lock över det mesta i Sverige. Handbollen slapp inte undan, allra minst inte OV Helsingborg.

Fyra matcher tvingades OV ställa in i slutet av förra året, på grund av corona smittade spelare i laget. OV har därför inte spelat en match sedan den 17 december, då det blev stryk med tre bollar i Malmö. Men den 22 januari är OV förhoppningsvis i farten igen. Då är det meningen att den uppskjutna matchen mot Ystads IF ska spelas Helsingborg Arena.

Under det dystra fjolåret dominerade naturligtvis allt som hade med coronan att göra. Men det hanns, trots allt, med en hel del handboll också. Och inte alltid med muntra rubriker, framförallt inte i Redbergslid och IFK Kristianstad, där tränarna fick sparken.

Det började med att Jasmin Zuta i Redbergslid fick sparken som tränare. Dubbla förluster mot OV Hesingborg blev för mycket för RIK, som helt enkelt gav Zuta kicken.

In kom Magnus Johansson mest känd som Bagarn. Han har meriter så det räcker och blir över. Han har bland annat tre SM-guld med Redbergslid, har vunnit SM-guld med Sävehofs damer och varit assisterande förbundskapten för det svenska landslaget.

Bagarnas RIK inledde med storförlust (16–27) mot IFK Ystad, men redan i matchen efter blev det seger – 31–27 mot GUIF. RIK kunde lämna jumboplatsen och kravla upp över nedflyttningsstrecket.

Efter att Zuta fått sparken var det IFK Kristianstads Ljubomir Vranjes tur. Han ersattes av Ulf Larsson, en sann IFK-are med bland annat 14 säsongers spel i IFK Kristianstad bakom sig. Några större tränarmeriter har han inte, men inledde sin nya tränarkarriär med två segrar och en förlust.

Måste erkänna att jag kommer att sakna Jasmin Zuta. Under ett antal år har jag intervjuat de tränare vars lag ska gästa Helsingborg Arena. Och min absoluta favorit blev just Jasmin Zuta. Mycket sympatisk och en tränare som alltid avslutade våra samtal med, antingen "sköt om dig" eller "ta väl hand om dig". Absolut inget inget fel på någon av de andra tränarna jag intervjuade, men intervjuerna med Zuta såg jag alltid fram emot.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub