Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Här kommer berg–och–dal–bane–tåget

Publicerad 2020-10-15 12:12
Walle
Walle Holmberg
Tag plats! Här kommer berg-och-dalbane-tåget! I det är det OV Helsingborg som styr och ställer. För maken till upp-och nedgångar i spel och resultat får man leta efter. Gång efter annan har riktigt bra matcher följts av rena djupdykningar. För att börja från början var det klang och jubel inledningsvis. Fattas bara annat efter 44–20 i premiären mot IFK Ystad. Det var en match där precis allt stämde för OV.

Men Helsingborgslaget kom snabbt ner på jorden. Redan i matchen efter blev det 27–29 hemma mot Guif. Då var det väl inte riktigt dags att plocka de stora svarta rubrikerna, men det var det definitivt i den tredje matchen. OV mötte Aranäs i ishallen i Kungsbacka – av alla ställen. OV blev i det närmaste förnedrat av nykomlingen i Ligan, som vann med 32–24. Det var säsongens bottennapp så här långt för OV.

Men sedan hände något. Hemmaseger mot Lugi med klara 34–30 efter säsongens näst bästa match.

Förlusten i Kristianstad med 27–28 var mer än acceptabel, framförallt med tanke på att OV hade chans på poäng in i det sista.

Sedan var det dags för full fart utför i berg-och-dalbanan igen. Först 29–30 hemma mot Varberg och sedan 24–32 borta mot Sävehof.

Mot Varberg i hemmahall ska det bara bli seger. Allt annat är underkänt.

Att begära två poäng i Partille Arena är att begära för mycket, men med tanke på hur matchen mot Sävehof utvecklade sig kunde båda poängen med litet bättre skärpa följt med hem till Helsingborg. Men då går det inte att uppträda som OV gjorde i den andra halvleken. Då tilläts Sävehof gå från OV-ledning med 17–15 till egen ledning med 23–18 på nio minuter. Sävehof gjorde med andra ord 8–1 och då var OV naturligtvis ett slaget lag.

Fortsätter det här berg–och–dal–bane–beteendet är OV illa ute och det blir till att slåss med näbbar och klor för att rädda kontraktet med Handbollsligan. Det var knappast något vi förväntat oss när seriespelet drog igång.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub