Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Bara slutspelslag för OV

Publicerad 2020-02-07 13:10
Walle
Walle Holmberg
Det är alltid något speciellt att få uppleva en handbollsmatch inför en i stort fullsatt arena. Så var det när OV Helsingborg tog emot IFK Ystad i Helsingborg Arena. Närmare 3 000 på plats och en härlig stämning – åtminstone i en halvlek. När OV inte hängde med i början av den andra halvleken mattades det av på läktarplats.

OV:s första halvlek var en av de bättre den här säsongen, medan den andra i stort sett tillhörde IFK Ystad, även om OV i slutet av den var uppe och nosade på kvittering. Men mer än så blev det inte.

OV tappade den här matchen framförallt på för många tekniska fel under den andra halvleken. De uppgick till hela nio. Så många fel under en hel match är på gränsen till godkänt. Så många under en halvlek är naturligtvis klart underkänt.

Handbollsligan börjar närma sig slutskedet. Åtta matcher återstår OV:s del. Närmast väntar Lugi, vilket innebär att OV i de senaste tolv matcherna har mött lag som alla ligger på slutspelsplats. Sedan väntar lag, som precis som OV, slåss för att främst undvika direkt degradering till allsvenskan eller kval för att få stanna kvar i Handbollsligan.

Det ska en hel del till för att OV ska undvika att tvingas kvala sig kvar i Handbollsligan. Avståndet upp till Hallby på säker mark är fem poäng och det är mycket att plocka in.

En hel del tyder med andra ord på att OV tvingas kvala för att få stanna kvar i den högsta serien. Men det bör i så fall inte innebära några större problem. Det hör till ovanligheterna att lag från allsvenskan klarar kvalet upp i Handbollsligan, även om alla lagen från allsvenska lyckades med det förra säsongen.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub