Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

GUIF blev för svåra för OV:s damer

Publicerad 2020-01-11 16:34
”Det gäller att vara med från starten av matchen” sa Joakim Forsberg till den lokala tidningen inför resan till Eskilstuna och matchen mot GUIF. Men det var precis detta inte OV:s tjejer var, ty efter fem minuter spelade, hade hemmalaget kopplat ett bra grepp om inledningen, som höll i sig hela den första halvleken. GUIF gick till pausvila med bekväma 14-9 och här kunde matchen i princip ha varit avgjord.

Men en stark inledning på den andra halvleken, gav dock hopp om en spännande avslutning på matchen. Tre raka bortamål och närkontakt igen. Men se den glädje som varar länge. Sista fjärdedelen av matchen gick i nämligen helt i hemmalagets tecken, även om sifforna jämnades ut sig något på slutet. Laget som före matchen låg sist i tabellen, tog nu ett par ytterst viktiga poäng i kampen om att slippa nedflyttning. Medan OV Helsingborg istället tappade mark i kampen om kvalplatserna.

I OV var det duon Wiktoria Gustafsson och Emelie Kristiansson som märktes tydligast i målprotokollet med tillsammans 16 av gästernas 23 mål (!!). Den förstnämnda även utsedd till gästernas bäste spelare.

Nu får OV försöka glömma den här förlusten och ta nya tag inför det viktiga mötet mot Kärra i Helsingborg Arena den 18 januari.