Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Förlust trots drömstart

Publicerad 2020-02-20 22:16
Drömstart med 6-1, fortsatt starkt fokuserat försvarsspel som senast mot Lugi där gästerna fick passivitetsvarningar i anfall efter anfall. Dessutom en Micke Andersson i mål som hade en räddningsstatistik på 50% under första 30 minuterna: Det skulle väl ändå hopplösa jumbon inte kunna hämta sig ifrån. Jodå, med fem raka mål på fem minuter och så var det 9-9.

Bakom Varbergs upphämtning låg många svaga avslut och tekniska fel från hemmalaget. Det var som sagt inte Varberg som glänste så OV kunde efter en time out komfortabelt springa iväg till en 13-9 ledning i paus. Bland annat efter en viljestark kontring där Sebastian Hansson avslutade med ett skott med vänsterhanden(!) i mål.

Fullt fokus i försvarsspelet igen i början av andra och bara två insläppta första 11 minuterna och 16-11. Ett för livet kämpande Varberg utnyttjade återigen OV's tama offensiva spel och med tio minuter kvar var Varberg ikapp och förbi för första gången i matchen. I samma veva åkte först Oskar Joelsson på en utvisning och 12 sekunder senare fick Sebastian Hansson direktrött kort plus ytterligare en tvåa. Varberg gjorde inget ryck trots två man mer under drygt fyra minuter men OV orkade inte komma igen utan Varberg kunde ta sin blott fjärde seger för säsongen med 22-24.

Noterbart är att OV endast mäktade med ett kantmål på hela matchen. Det var däremot desto snyggare. En läcker knorr i främre krysset ur dålig vinkel av Emil Lindqvist.

Ska mycket till för att Varberg ska ta fem poäng mer än OV på resterande matcher med tanke på hur laget såg ut trots segern. OV borde kunna fortsätta titta uppåt i tabellen och ta några poäng till inför ett troligt kval, men då håller det inte att ha dessa återkommande djupdykningar när man släpper in 4-5 mål på raken.