Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Fjärde raka segern för damlaget

Publicerad 2024-02-18 20:16
Huddinge
​Damlaget fortsätter på den inslagna linjen och staplar segrar på hög. Den här gången var det Huddinge HK som fick vända hem tomhänta och det efter en till en början ganska tillknäppt tillställning. Siffrorna i paus skrevs till hemmaledning med 11-7 och det var den kvalitativt bättre halvan av de två den här dagen. Enstaka tekniska fel och ett strålande försvars och målvaktsspel var två ingredienser som präglade den första halvleken.

Annars såg det väl ut precis som det har gjort den senaste tiden. Periodvis lysande spel, varvas med tämligen måttliga prestationer. Men misstagen överslätas av bra perioder, som typ den Stefanie Karlsson kom in i mitten av den första halvleken. Då gjorde hon nämligen tre mål på lika många minuter och gjorde därmed ett litet miniryck, som Huddinge aldrig lyckades hämta sig ifrån.

Dock stod det och vägde lite under den andra halvleken och hade inte gästerna missat hälften av sina sex straffar, kunde det ha blivit en riktig nagelbitare. Nu höll hemmalaget gästerna på behörigt avstånd och seglade ganska enkelt i mål med en seger på fyra bollar. Lika många segrar på rad som segermarginalen och vi kan konstatera att damerna kan faktiskt bli historiska när det gäller poängskörden den här säsongen om man kommer upp i över 31, som är det tidigare rekordet i Allsvenskan.

Nu ser vi fram emot en snygg avslutning och framtiden ser ljus ut för ett lag som ser allt stabilare ut för varje säsong. Stefani Karlsson, Agnes Bladh och Alice Hirsch var bra ute på banan idag och stod tillsammans för totalt 17 av lagets 25 mål. Bara en sak till – behöver jag ens nämna att Johanna Brejding var bra idag – förlåt fel av mig – hon var jääävligt bra idag och således också utsedd till OV:s bäste spelare igen.