Ov banner03 200601

Etablerad och lovande kantspelare förstärker!

Publicerad 2019-07-03 12:00
Emil Hansson väljer att fortsätta sin handbollssatsning i OV Helsingborg. Emil har under de senaste tre åren representerat Eskilstuna GUIF och, trots sin relativa ungdom, etablerat sig som en av de absolut bästa spelarna på högersex i Handbollsligan. Emil är en notorisk målskytt och har under alla sina år i Eskilstuna GUIF legat i ligans skytteligatopp för högersexor.

Emil som är 23 år ung, och har Näsby IF som moderklubb, valde redan i ungdomsåren att ta steget till IFK Kristianstad, där han debuterade i Handbollsligan redan 2015.

Utöver gediget spel i Handbollsligan har Emil en diger erfarenhet av U-landslagsspel med 62 landskamper och är därmed en av dem som spelat flest U-landskamper av alla.

Som efternamnet skvallrar om är Emil bror till OV:s mångåriga lagkapten, Oskar Hansson, vilket gör värvningen lite extra rolig.

"Högersidan ser nu mycket bra ut. Tillsammans med Johan Lundgren, som den gångna säsongen varit en av våra absolut bästa spelare, kommer Emil att bilda ett kantpar av absolut högsta ligaklass. Emil är en kontringsstark och teknisk kantspelare vilket kommer passa vårt spel mycket bra. Emil är trots sin erfarenhet fortfarande ung, vill mycket med sin handboll och vi är övertygande om att han kommer utvecklas ytterligare hos oss. ", konstaterar Filip Karlsson, sportchef OV Herr.

"Jag tycker att OV Helsingborg gör en intressant satsning och klubben är verkligen på gång. Truppsammansättningen ser spännande ut där man lyckats behålla den viktiga stommen som finns i laget och sen har man även gjort en del fina spetsvärvningar," säger Emil Hansson

"Jag hoppas få utvecklas vidare i OV Helsingborgs miljö. Jag vill bidra med erfarenhet från handbollsligan, mycket attityd och en hel del mål" avslutar Emil Hansson

Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub