Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Derbyseger för damerna i premiären

Publicerad 2020-09-28 23:13
Sk rmavbild 2020 09 28 kl. 23.17.15
OV Helsingborgs damer fick bästa tänkbara start på årets Allsvenska säsong. Derbyseger mot betrodda Eslöv och det i en match som i ärligheten skulle kunna sluta precis hur som helst. Det som kändes nästan som att det gällde att det rätta flytet, vid rätt tillfälle och därmed vara i ledningen när slutsignalen ljöd.

Att det råkade vara OV Helsingborg var dock inte på något sätt orättvist. Man ledde större delen av den första halvleken. Mycket beroende på av rivstart som gav en ledning på 4-1 efter tio minuters spel. Då var målvakt Leila Melcher uppe i hela 80 i räddningsprocent. Men strax före halvtidsvilan hade Eslöv kravlat sig förbi och ledde med uddamålet.

Men apropå målvaktsspel, så måste den här matchen ha varit rena julafton för den som njuter av konsten att rädda handbollsskott. Båda OV:s målvakter (ovan nämnda Leila och Kicki Brorsson) var fullständigt lysande och har verkligen prickat in formen lagom till seriespelet. Även Eslövs målvakt gjorde en kanoninsats och var så när att bli hjälte för gästerna med sitt lysande spel.

Nu stannade poängen i Helsingborg och det mycket beroende på förutom målvakterna, på två spelare som växte allt eftersom matchen led. Mimmi Lundin och Linnea Thulin var nämligen fullständigt strålande stundtals och vars insatser i slutet av matchen var direkt avgörande. Mimmi utsågs också utav Helsingborgs Dagblad (som var matchvärdar) till "matchen lirare" i hemmalaget.

Nu väntar två svåra bortamatcher (den första redan nu i helgen mot GUIF) och först om ett par veckor får vi glädjen se vårt damlag springa in på IH:s golv igen

Och så här skrev HD-sporten om tillställningen.