Damlaget chanslösa i premiären

Publicerad 2022-09-16 22:19
Tomma blickar
Tomma blickar efter premiären mot Kärra - vad hände egentligen?
​OV:s damer hade en tuff premiärmatch, då tungt betrodda Kärra skulle bemästras på bortaplan. Och mycket riktigt, så blev det en övermäktig uppgift, för ett i ärlighetens namn, ganska formstarkt OV. Med ett par fina insatser i ryggen, inledde man också matchen bra, men efter en kvart kom det som fick tillställningen att tippa över i hemmafavör. Under en tiominutersperiod gick Kärra från ställning 7-7 till ledning 15-8 och därmed var matchen i praktiken avgjord.

I den andra halvleken fortsatte den kollektiva kollapsen för OV Helsingborg och de enda siffror som steg för helsingborgarnas del, var de över antalet tekniska fel. Den allra enklaste förklaringen till matchutgången, var den att Kärra var bäst i precis allt och laget kommer med all säkerhet att figurera i den allra yppersta toppen av tabellen när säsongen ska summeras framemot vårkanten.

Således finns det ingen anledning för alla oss dödliga, att grotta ner sig eller ens försöka analysera varför det gick som det gick. Det gör säkert laget och alla kring detta på bästa sätt. Det här var helt enkelt bara en dålig dag på jobbet och den som aldrig har haft en sådan har rätt att klaga.

Daniel Engdahl har vid ett antal tillfällen sagt, att lagbygget kommer att ta tid den här säsongen. Inte minst med tanke på hur många nya namn som har kommit till i truppen. Och en kväll som denna, är det väl bara att skriva under på att "grunden kanske är lagd, men än finns det lite att slipa på innan bygget kan anses vara stabilt".. Det läcker nämligen rejält i försvaret och över 40 mål insläppta är på tok för många,

Stora förlustsiffror och en svår bortamatch kan därmed läggas till handlingarna. Runt hörnet väntar det nya utmaningar och då är vi övriga givetvis på plats och stöttar laget. Det är nämligen nu som stödet behövs som bäst.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub