Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damerna segrade efter sanslös vändning

Publicerad 2019-10-05 16:28
Den på papper så svåra bortamatchen mot Hallby, blev precis lika knepig som befarat. Efter hela fem bollar ner i paus, var det nog inte många som räknade med några poäng för OV-tjejerna denna helg. Lägg därtill en tämligen avvaktande inledning på den andra halvleken, där gästerna egentligen inte kom närmare, så förstår man att Skånskornas forcering var hänsynslös. Första gången gästerna var i ledning i matchen (för utom 0-1) var efter närmare 50 minuters spel - då med 16-17

Men precis som i den förra matchen, så var OV Helsingborgs damlags avslutning fullständigt lysande och sista tiominutersperioden vinner man med övertygande 7-3. Förutom ett mycket bra målvaktsspel - åter igen - där Kicki Brorsson och Leila Melcher delade på speltiden, så är Emelie Kristiansson värd ett stort fång rosor. Som lagkapten leder hon laget, bara genom sitt sätt att vara ute på planen. Full satsning matchen igenom och viktiga avslut i avgörande lägen, gör att Emelie i dag framstod som en mycket viktigt ingrediens i denna sköna seger. Att dessutom Wiktoria Gustafsson trycker in fem sköna mål, gör att duon kommer tillsammans upp i hela tretton mål - d.v.s. mer än hälften.

Två svåra bortamatcher är således nu avklarade och en bättre start på säsongen kunde vi nog inte hoppas på. På lördag väntar Skånela Hemma i Idrottens Hus klockan 13:30 och då hoppas jag att Ni tar chansen att se Helsingborgs starkaste och mest formstarka damlag i de stora bollsporterna. Se nu till att sprida budskapet, så hjälps vi åt att göra hemmapremiären till en härlig tillställning.

Grattis än en gång till en bra start på Allsvenskan. Nu ser vi fram emot nästa utmaning.