Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damerna reste sig på nio och vann premiären

Publicerad 2024-09-15 18:23
K rra borta
En både skön och övertygande seger mot förväntade topplaget Kärra i premiären
I den svåra bortamatchen mot topptippade Kärra, var damlaget i brygga större delen av matchen. Inte förrän i slutet kunde man, tack vare en lysande forcering, bärga hem en oerhört skön seger. Skön av många skäl – dels för att det alltid är gott att få en bra start på säsongen – dels för att motståndet den här gången var ett av de mer betrodda lagen i serien och dels för att OV i den allra sista matchen i våras, tappade segern med bara sekunder kvar. Så suget efter revansch för det nesliga poängtappet var påtagligt.

Trots att OV var hela fyra bollar ner alldeles i inledningen av den andra halvleken, så hade man på känn att det här var fullt möjligt. I takt med att Johanna Brejding plockade motståndarnas skott, som om det vore höstäpplen, samtidigt som att Amanda Andersson förpassade bollen bakom Kärras målvakt, varenda gång hon avlossade ett skott, så kom OV allt närmare och till slut också förbi i målprotokollet.


Även om det satt långt inne, så var seger till slut lika såväl tydlig som rättvis. Strålande i OV Helsingborg den här eftermiddagen var förutom ovan nämnda, även Ebba Fossum Schultz, som väldigt snabbt har kommit in i laget på ett strålande sätt. Till dessa individuella insatser lägger vi även lagmoralen, försvarsarbetet och tålamodet i den positiva vågskålen.


Nu suger vi på den här karamellen in närmare två veckor (uppehåll kommande helg p.g.a. junior-SM) och ser fram emot en riktig godbit i hemmapremiären. Då kommer nämligen LUGI på besök och det vill väl ingen missa. Fredagen den 27 september klockan 19:00 ses vi i Idrottens Hus och lyfter fram våra tjejer i ännu en sevärd match

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

SÖNDAG 25/8 ⋅ 04738
FREDAG 13/9 ⋅ 03201

Md handbollsligan herr 275px 75px
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub