Covidpass krävs för all publik över 18 år

Publicerad 2021-12-01 17:44
Sk rmavbild 2021 12 01 kl. 17.46.12
​Från och med den 1a december krävs vaccinationsbevis för att gå på representationslags handbollsmatcher. Detta är till följd av regeringens beslut att arrangörer på offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer i publiken antingen måste tillämpa publikrestriktioner eller endast tillåta besökare med vaccinationsbevis till sina evenemang. Här svarar vi på vanliga frågor gällande vaccinbevisen.

Generellt.

Varför måste man ha vaccinationsbevis? Måste klubbarna kräva vaccinationsbevis?

Det är på grund av den ökade smittspridningen runt om i världen och även i Sverige som regeringen har beslutat att införa restriktioner vid offentliga tillställningar med över 100 personer from 1a december.

Arrangörer av offentliga tillställningar inomhus måste då, vid 100 besökare, antingen endast tillåta besökare med vaccinationsbevis eller vidta andra smittskyddsåtgärder.

Vi i OV har under hela pandemin, precis som alla andra handbollsklubbar runt om i Sverige, jobbat hårt för att anpassa våra arrangemang och verksamheter efter gällande restriktioner och förutsättningar. Vi eftersträvar hela tiden att kunna genomföra arrangemang som är så säkra som möjligt för alla deltagare, både spelare/ledare, funktionärer och besökare. Nu när experterna anser att arrangemang kan genomföras utan restriktioner i övrigt vid fullvaccinerade besökare så anser vi att detta sett till förutsättningarna är det bästa alternativet. Detta för att vi ska kunna bedriva så säkra arrangemang som möjligt för alla inblandade.

Info till besökare.

Kommer det krävas vaccinationsbevis för samtliga besökare?

Kravet på vaccinationsbevis krävs inte för personer under 18 år. Vi rekommenderar att om man är under 18år men i närheten av den åldern har med sig legitimation och att man på så sätt kan visa att man är under 18 år.

Kravet gäller inte heller för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot Covid-19.

Ni kan läsa mer om detta på regeringens hemsida. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/beslut-om-vaccinationsbevis-for-allmanna-sammankomster-och-offentliga-tillstallningar-galler-fran-1-december-2021/

Vad menas med fullvaccinerad?

Att personen har fått dos 2 av 2 eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin.

Att 14 dagar har passerat från att den sista dosen tagits till arrangemanget besöks.

Vaccinationsbevis ges endast för EMA (European Medicin Agency) godkänt vaccin.

Vad behöver jag som besökare tänka på inför match?

Ska du besöka någon av våra representationslags matcher (givetvis gäller detta även USM-steg eller andra matcher där det förväntas komma fler än 100 besökare) behöver man antingen skriva ut sitt vaccinationsbevis och visa upp det i entrén eller ladda ner vaccinationsbeviset i sin mobil.

Dessutom måste du kunna uppvisa giltig legitimation vid entrén för att styrka ditt vaccinationsbevis.

Du hittar ditt vaccinationsbevis på: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

Vill du läsa mer om vaccinbevis så kan du göra det här: https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/

Hur kommer vaccinationsbevisen att kollas?

De kommer att kontrolleras i entrén med en digitallösning som scannar qr-koden på ditt vaccinationsbevis alternativt manuellt.

Vi kommer givetvis att göra vårt bästa för att detta ska gå så smidigt som möjligt vid insläppet till matcherna, men tänk på att gärna vara på plats i god tid inför matcherna så vi så gott vi kan undviker trängsel och ser till att alla kommer in i tid till matcherna.

Inga personuppgifter sparas i de digitala avläsningsprogrammen som kommer att användas.

Observera att ett negativt PCR-test INTE kommer att gälla för att få komma in på matcherna. Det är endast vaccinbevis som gäller.

Vår Huvudpartner
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md handbollsligan
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub