Andra raka derbyseger för damlaget

Publicerad 2022-11-19 08:18
Kicki
Kicki Brorsson första halvlek visade vägen för ännu en derbyseger på kort tid.
Andra segern i rad och det mot våra skånska vänner på Sydkusten, nämligen Ystad IF. En på förhand inte helt enkel match, då hemmalaget som är nykomlingar, har startat säsongen piggt och låg inför matchen på en överraskande fin fjärdeplats. Men OV:s spel som nu börjar sätta sig, gav den här gången önskat resultat och en skön seger gjorde naturligtvis denna bistra och kalla helg betydligt gladare

Som vanligt ligger ju några enskilda spelare bakom segern, men även lagets fina försvarsspel var en utav nycklarna till denna framgång. Och när då Kicki Brorsson dessutom tar det mesta man kan begära och en hel del till under den första halvleken, så har ni en utav framgångsfaktorerna den här gången. Under perioden minut 19 till minut 36, alltså under en hel kvart (!!) släppte OV inte in ett enda mål, vilket givetvis är en effekt av ovan nämnda faktorer.

Framåt så kunde man än en gång glädjas åt att Wiktoria Gustafsson har fått i gång målskyttet, vilket inte är oviktigt i sammanhanget, snarare oftast matchavgörande. Sju mål blev det här gången och det är härligt att Wiktoria har hittat målet på allvar igen. Men den här gången var det Alice Hirsh som var lagets bäste målgörare, med hela nio fullträffar och en i övrigt helgjuten insats av mittnian. Tre utav målen kom under den absolut sista och avgörande delen av matchen. Alice som tillsammans med nyss nämnda Gustafsson faktiskt stod för hela 16 av lagets 25 mål.

Två derbysegrar på rad alltså, men nu väntar ett så långt ifrån derby man kan komma. Boden kommer nämligen på besök för andra gången den här säsongen. Det blev ju en knapp förlust för ett antal veckor sedan i cupen. Nu hoppas vi givetvis på revansch och ytterligare några steg uppåt i tabellen. På torsdag får vi beskedet.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub