Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

OV värvar en av Sveriges större talanger

Publicerad 2019-04-17 17:00
Johan palm
Johan Palm
OV Helsingborg har kommit överens med Johan Palm om att han förstärker lagbygget inför nästa år. Johan som är 19 år, kommer ursprungligen från HK Ankaret. Han har de senaste säsongerna representerat Lugi där han bland annat spelade en avgörande roll i laget som förra året vann Junior-SM. Johan har provat på handbollsligaspel under två säsonger och väljer nu att ta nästa steg i sin utveckling hos OV under Krister Lindgrens ledarskap och mentorskap av Anton Månsson.

OV Helsingborg har under en tid arbetat för att öka attraktiviteten för unga spelare och arbetar inte bara med att värva spetsspelare utan har också ambitionen att förädla talanger – både från egna led och utifrån. När chansen kom att signera en juniorlandslagsman får det ses som ett mycket gott betyg för den verksamhet som föreningen satt på kartan. Johan spelar M6/mittförsvarare och är en erkänt bra tvåvägsspelare. Han är uttagen till truppen i U19-landslaget och siktar mot VM som spelas i Nordmakedonien under augusti. Johan – som är 195 cm lång och väger 100 kg – är en ledare på planen och har ofta varit lagkapten i de lag han spelat.

"Johan är en stor talang och flera andra klubbar var med och drog i honom. Vi är mycket glada för att han valde OV Helsingborg för sin framtida utveckling och vi tror att hans val kommer att höja vårt lagbygge på flera plan", säger Dennis Pettersson från OV Herrs sportgrupp.

"OV Helsingborg presenterade sig från första början som väldigt professionell. En förening vars högsta ambition just nu är att etablera sig i Handbollsligan och vill ge mig chansen att bidra", säger Johan Palm.

"Jag ser fram emot att komma igång och träna med laget", avslutar Johan Palm.

Johan kommer att ansluta till OV i början av maj efter årets finaler i Junior-SM.

Mats Engblom
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub