Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Klasskillnad när serieledarna kom på besök

Publicerad 2019-02-24 09:14
Att GT Söder leder damernas handbollsallsvenska kommer väl knappast som någon överraskning. I alla fall för de som var på plats på Idrottens Hus i lördags och såg Farsta-tjejerna lätt avfärda hemmalaget redan från start. För andra matchen i rad inledde OV:s damer på ett avvaktande och tveksamt sätt och det har man sannerligen inte råd med mot ett lag av Söders kaliber. Ett lag som f.ö. kommer att spela i landets högsta liga nästa år. Plötsligt var ställningen 1-6 och time-out kortet skickades med bestämdhet ner i sekretariatets skrivbord.

Och frågan var väl om inte matchen var avgjord redan här, även om det svänger snabbt i den här sporten. Men känslan så här långt var tämligen stark, att GT Söder besitter de kvaliteter som krävs för att spela av en match på ett skickligt sätt. Så blev också fallet och skulle OV ha haft den minsta lilla chans att röra serieledarna den här dagen, var man tvungna att: minimera antalet tekniska fel, göra mål på samtliga sina straffar, samt sätta de friläge som gavs. Men en kombination av skickligt målvaktsspel från Söders Hanna Hedlund (nej inte sångerskan) och bristerna i det nyss uppräknade punkterna, så gick det som befarat. En bra andra tredjedel av matchen ger hopp om framtiden, synd bara att det rann iväg lite i slutet rent siffermässigt. I hemmalaget får försvarsspelet godkänt och Kicki Brorsson i målet stod för en hel del bra räddningar.

Nu trycks det ihop i denna redan så närmast osannolikt jämna tabell och de avslutande tre matcherna kommer att bli oerhört viktiga för den här säsongens utfall för OV:s damer den här säsongen. Hellton och Skånela skall bemästras på bortaplan, men viktigast av allt blir det att vinna över Spårvägen i den sista hemmamatchen i årets Allsvenska. Först några veckor in i mars vet vi svaret på hur det kommer att sluta. Men vad vi vet redan i dag är; att det här laget besitter alla de kvalitéer som behövs för att vinna över vilket lag som helst i den här serien - nu gäller det bara att göra det.

Läs här vad Helsingborgs Dagblad skriver om matchen

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub