Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Tätt (utom i taket) och jämt när Boden kom på besök.

Publicerad 2022-08-27 17:18
Boden hemma
OV:s damer lyckades pressa de långväga gästerna från Boden ända in på målsnöret, i lördagens match i Svenska Cupen. Matchen som på grund av att det regnar in i Idrottens Hus (jo, det har hänt förr), fick flyttas till Arena C. En modell gymnastiksal med handbollsmål på varje kortsida. Nu gjorde alla inblandade sitt bästa för att genomföra denna match på elitnivå, men kommunen har nog en del att fundera på om man vill att det ska arrangeras tillställningar av den här typen i vår stad. Har man tagit sig från Boden, till en kostnad av uppskattningsvis 75.000:-, hade det varit oerhört pinsamt om inte matchen hade kunnat genomföras. Nu löste det sig, tack vare en välvillig volleybollklubb, som flyttade sin träning – annars hade det inte gått.

Matchen då – jo OV startade bäst och kantskyttet inledningsvis gav oerhört bra vibbar. Firma "Eldås & Larsson" rivstartade och satte bollen i nät så fort dom överhuvudtaget kom åt den. Halvleken rullade sedan på i ett högt och bra tempo, allt emedan Boden knaprade in på OV;s försprång. En avgörande period kom dock efter 19 minuter spelade. Då stannade hemmalagets målskytte upp rejält och Boden kunde ganska enkelt ta över taktpinnen. Hela nio minuters måltorka har man knappast råd med på den här nivån om man vill vinna handbollsmatcher. Som tur var så gör Kicki Brorsson ett antal viktiga räddningar dom håller OV kvar på hanterbart avstånd från Boden. Siffrorna i paus skrivs till 13-15 och matchen lever ju givetvis i allra högsta grad.

Hemmalaget inleder den andra på samma fina sätt och ganska snart är det likaläge på resultattavlan. Och när det endast återstår 3 minuter, är det fortfarande helt öppet om vilka som ska gå segrande ur den här matchen. Då visar Boden prov på såväl rutin som kyla och spelar av de sista minutrarna på för deras del, bästa tänkbara sätt. När slutsignalen går, lyser 25-27 på C-hallens långsida.

Mycket positivt går att ta med efter den här matchen.

• Nyförvärven har snabbt kommit in i spelet och det känns verkligen som att värvningarna har varit genomtänkta.
  • Den här dagen vaktade Kicki Brorsson OV-målet och oj va bra hon var, bakom ett starkt jobbande försvar.
  • Alexandra Larssons strålande kantspel och Hanna Eldås hundraprocentiga pålitlighet från straffpunkten, är viktiga delar som tycks fungera redan.
  • Under några perioder av matchen bestod hela "utelinan" av egna produkter, vilket ger hopp om framtiden.

• Nya tag på torsdag om nu Idrottens hus har torkat upp – det kan man inte vara helt säker på.