Rejäl uppryckning – och nu vänder serien

Publicerad 2022-11-28 22:14
Mv
Det ljusnar för OV
Med disciplin och minimerade tekniska fel tog sig OV tillbaka till vinnarspåret efter sex raka förluster i Handbollsligan. 30–23 (14­–11) hemma mot IFK Skövde var ett rejält lyft, även om laget bara avancerade ett pinnhål i tabellen.

OV-tränaren Toni Johansson var förstås nöjd och lättad efter uppryckningen. Han gladdes åt att laget den här gången kunde kontrollera och hålla nere tempot, vilket generellt främjade effektiviteten.

– Vi gjorde betydligt färre tekniska misstag i dag, i alla fall fram till slutskedet. Samuel (målvakten Johannesson) fick bra hjälp och radade upp räddningar framför allt i andra halvlek, summerade han.

Det var väl bara i inledningen som OV såg lite småskakigt ut och bjöd gästernas högersexa, Jonas Samuelsson, lite väl vidlyftigt. Men efter diverse omdispositioner lyckades man täppa till läckaget.

Både Emil och Carl Lindqvist matchades och det blev bättre balans i försvarsspelet. Albert Månsson växte också framåt... av mer ansvar bakåt under en period i första halvlek.

Lägg därtill att mittsexan Villads Raahauge Jensen på allvar visade att han är och blir en tillgång i både offensiv och defensiv. Från sex meter var hemmalaget i princip hundraprocentigt.

Ja, sedan motade Samuel Johannesson vad han skulle och mer därtill efter paus. Egentligen kändes väl bara Skövdes skarpe islänning, Bjarni Valdimarsson, som ett rejält hot under hela matchen.

Tidigare har OV blandat bra stunder med riktiga djupdykningar. Nu var det habilt rakt igenom och sedan laget ryckt ifrån till 23–18 i inledningen av andra och gästerna dragit på sig en dubbelutvisning, så kunde inget stoppa hemmalaget från att dryga ut ytterligare.

Tack vare segern passerade OV nu kökollegan Redbergslid och lämnade jumbon IFK Malmö två poäng bakom sig.

Men fortfarande bottenstrid och fortfarande negativ kvalplats när serien vänder och IFK Skövde närmast väntar borta på lördag, innan Hallby kommer till Arenan onsdagen 14 december.

Det ser i alla fall betydligt ljusare ut efter en stasbil måndagsseger.

Målen OV: Casper Lindgaard Holmen och Villads Raahauge Jensen 5, Albert Månsson 4, Emil Andersson, Jonathan Wilthorn och Felix Spross 3, Emil Lindqvist, Johan Lundgren och Asgeir Vignisson 2, Carl Lindqvist 1