Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

OV slog Söder programenligt

Publicerad 2021-02-21 16:07
Img 4007
Kicki Brorsson var 50-procentig i segermatchen mot GT Söder
Att göra ett mål på de tio första minuterna känns kanske inte som någon kanonstart precis. Men om man då tar med i sammanhanget att lagets målvakt är hundraprocentig och har håll nollan, kommer saken i ett annat läge. Så var nämligen situationen när OV:s damer spelade mot GT Söder på söndagseftermiddagen i den lite lömska bortamatchen. Lömsk beroende på att Söders poängskörd den här säsongen har stannat vid ynka två. Och dessa poäng togs i en match som man faktisk förlorade, men då Nacka hade använt sig av en spelare som inte var spelklar, tillskrevs GT Söder segern efter att man hade protesterat.

Att möta ett lag som ännu inte har vunnit en seriematch när några enstaka omgångar återstår, kan få vem som helst att tro att det bara är att ställa ut klisterburken och sen fixar sig resten. Ställningen efter en kvart var närmast osannolika 1-6 till OV:s fördel. Den marginalen höll i princip i sig halvleken ut och med sex insläppta mål på en halvlek, måste man anse att laget inledde matchen på bästa sätt. Pausledning med 6-12 och detta trots två missade straffkast.

Andra halvlek blev en enda lång epilog och det kändes som att det hela gick ut på att hålla GT Söder på betryggande avstånd, vilket man lyckades med. Stundtals var skillnaden nästan tvåsiffrigt och hemmalaget kom aldrig särskilt nära. Detta trots att man hade synnerligen kompetenta Elise Andersson i laget, som stod för nästan hälften av hemmalagets målskörd. Hela åtta mål av GT Söders arton mål gjordes utav Elise och lär väl vara en spelare som har kvalitéer långt högre än division ett, som tycks bli nästa hemvist för GT Söder. Ett lag som så sent som förra säsongen faktiskt spelade i SHE.

I OV kan man inte nog poängtera vikten av att ha bra målvakter. Än en gång är räddningsprocenten lysande 50% och givetvis grundlades segern under den första fjärdedelen, då Kicki Brorsson var uppe på en räddningsprocent på närmare 80…!!! Framåt var det bra fördelning på målskyttarna och bäst lyckades spelarna på nio meter bäst. Mimmi Lundin gjorde fem mål och fyramålsskyttar blev Alexandra Larsson och Wictoria Gustafsson. I den negativa vågskålen den här dagen, kan väl läggas det faktum att OV missade hela fem straffar. Det har man inte råd med i matcher mot bättre motstånd. Men den här dagen funkade det och nu ska det bli spännande att följa avslutningen i damallsvenskan. En tredjeplats finns inom räckhåll för OV:s damer.

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub