Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Nominerade till "Årets Hjärta"!

Publicerad 2024-09-17 12:05
Mats j  rets hj rta
​Klubbens sociala verksamhet "OV Handboll och Skola" har blivit nominerade till Marknadsföreningens kategori "Årets Hjärta"

Klubbens sociala verksamhet "OV Handboll och Skola" har blivit nominerade till Marknadsföreningens kategori "Årets Hjärta"

Årets Hjärta

För att uppmärksamma och synliggöra en person eller organisation som på ett exceptionellt sätt visat på empati och förmåga att sätta sig in i andra personers situation för att nå ett utsatt och högre mål. Nedan kriterier är avgörande. Har överträffat i förmågan att vara lyhörd och förstå andras situation och behov. Personen/organisationen kan t.ex. ha gjort en stor insats för sin personal eller sina kunder under detta gångna, och på många sätt, speciela år.

Motiveringen lyder:

Till OV Handboll och Skola - Mats Jacobson/OV Helsingborg, verksamhetsansvarig

Idéen är att lyfta barn i utanförskapsområden till en bättre hälsa och bättre skolresultat och öka möjligheterna till en sund livsstil. Ett integrationsinitiativ som drogs igång 2016, i fyra utsatta stadsdelar i Helsingborg. Bakgrunden är att göra skillnad i en stad där 50 procent av eleverna inte går ut med fullständiga betyg.

Genom åren har OV Handboll och Skola satt tusentals barn i rörelse. Idag aktiverar OV varje vecka 500 barn på nio skolor, där 125 får återkommande läxhjälp av volontärer. Föreningens sommarskola lockar 3800 barn från förskola och uppåt varje år.

En insats som visar att uthållighet och samhällsengagemang betalar sig på flera sätt. Nyligen släpptes en forskningsrapport som visar att OV Handboll och Skola, gör mätbar nytta och sparar samhället 62 miljoner per år i minskad brottslighet, bättre hälsa och integration.

Klicka på länken och gå in och rösta på vår viktiga sociala verksamhet.

Det går att rösta till den 30 september.

Joakim Radermacher
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

SÖNDAG 25/8 ⋅ 04738
FREDAG 13/9 ⋅ 03201

Md handbollsligan herr 275px 75px
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub