Inför Alingsås HK

Publicerad 2022-08-17 10:00
Kopia av inf r vinsl v  1
Alingsås HK kommer på besök i omgång 2 av ATG Svenska cupen, läs Tonis tankar inför matchen här.

Om vi börjar med att summera matchen mot Vinslöv. Det blev en ganska målsnål första halvlek med mycket målvaktsräddningar ifrån vår gamla målvakt Linus Olsson och sen mer islossning i andra halvlek. Hur skulle du summera matchen i stora drag?

- Tittar man som helhet är det en rätt gedigen match. Vi släpper "bara" 24 mål om vi tar bort deras shout-out innan matchen och då är vi rätt tama i vissa försvarssituationer. Framåt skapar vi bra lägen hela första halvlek och vi kände i paus att om vi fortsätter på samma sätt så kommer vi tillslut vinna matchen vilket vi också gjorde.

Är det bara att vi är mer distinkta i avsluten i andra halvlek eller vad är det som gör att vi rycker ifrån i andra halvlek?

- Är väl en kombination att vi är bättre samtidigt som deras ork tar slut.

Hur har träningsveckan sett ut för killarna i veckan och hur är statusen i laget just nu?

- Vi kommer från ett nytt helg läger där vi jobbat vidare på de delarna vi ligger lite efter med. Vi får se vad vi ställer för lag på banan nu på Torsdag men förhoppningsvis har vi tagit ytterligare kliv när det kommer till samspelet mellan varandra i både försvar och anfall.

Nu ställs ni mot Handbollsliga motstånd i form av Alingsås HK, ett förväntat tuffare motstånd än Vinslöv. Är det någonting specifikt ni måste bli vassare på för att vinna matchen?

- Just nu har vi mest fokus på oss själva sen får vi se hur matchen utspelar sig. Vi ska vara medvetna om att vi har Alingsås i seriepremiären om exakt en månad så det finns både för- och nackdelar med att mötas just nu.

Alingsås slutade på en sjätteplats i Handbollsligan förra året, hur ser deras trupp ut i år?

- De har valt att "starta om" lite och värvat rätt många intressanta spelare. De har ett av seriens bästa målvaktspar vilket kommer skapa de en enorm trygghet under hela säsongen. Sen finns det en del spelare som varit tongivande i Allsvenskan så det ska blir roligt att se hur de klarar sig i Handbollsligan detta året.

Är det någon spelare i Alingsås som ni måste se upp extra med eller som publiken ska kolla lite extra på?

- Om deras nyförvärv från Finland, Granlund, spelar så kan det vara en rolig spelare att titta in. Ryktet på stan säger att han skjuter ofattbart hårt så det kan bli spännande att se.


Länk till sändningen av matchen hittar du HÄR.

Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub