Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Bara två tollar hög...

Publicerad 2021-04-01 17:30
Walle
Walle Holmberg
När jag var yngre – och det var längesedan...– fick jag ofta höra uttrycket ”två tollar hög” om en person som var kortväxt. Det där hör man sällan eller aldrig numera, men jag kom faktiskt att tänka på det när jag satt och tittade på slutspelsmatchen Ystads IF-Lugi.

Lugis tränare Marc Udh tillhör dem om kan betraktas som två tollar hög. Man även om han är liten till växten är han stor som tränare. Det bevisade han inte minst i Norge förra säsongen, där han blev utsedd till "Årets tränare". Och att han är mycket duktig har han visat så här långt i Lugi, som bara är en mach från semifinal.
Första gången jag såg Udh i aktion var min första tanke: "Vad sysslar hen med..."
Med händerna djupt nerstuckna i byxfickorna vandrade han runt Lugis bänk och verkade inte särskilt intresserad av det som försiggick på planen. Ja, stundtals sökte han sig så långt från bänken att han nästan var på väg ut ut hallen och inte ville var med om det här längre.
Men så plötsligt blixtrade han till. Han hade sett något som han inte alls gillade och vände tvärt tillbaka förbi avbytarbänk och bort mot sekretariatet. Domarna och de som satt i sekretariatet fick det varmt om öronen och mer en gång har Udh fått varning för sitt uppträdande.
Men domarens gula kort verkade inte bekomma Udh, som stoppade ner händerna i byxfickorna igen och vandrade vidare som om ingenting hänt.
Har pratat med honom vid ett tillfälle. En tillmötesgående och vanlig kille, långt ifrån den Udh som fått domare vi sekretariat att se gult.
Lugi hade problem att placera sig bland de åtta främsta i Handbollsligan och därmed ta sig till slutspel. Men till slut ordnade de lila från Lund det och nu tror jag Marc Udh och hans lundensiska pågar kan bli hur farliga som helst i slutspelet. Fråga bara Oscar Carlén och hans spelare i Ystads IF ...


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub