Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damlaget vaknade efter paus

Publicerad 2022-02-05 18:53
Martina
Martina Persson blev bäste målskytt med sina fem mål, i en match där alla utespelare nätade. Arkivbild från www.bildburken.se
​GT Söder är ett lag som inte har haft det så lätt på senare tid. Segrarna har uteblivit och från en plats i SHE så sent som säsongen 19/20, är man nu fast förankrade i den Allsvenska botten. Detta till trots är det ett lag som aldrig ger sig. Även om handbollskunnandet hos spelarna inte alltid är den högsta, är det ett lag fyllt med så mycken vilja, att det räcker och blir över. Så hur det än går den här säsongen, kommer laget förr eller senare åter igen figurera i någon av de högsta serierna om man lyckas bibehålla den här andan.

Senast OV mötte GT Söder, ledde faktiskt 08:orna i paus med 11-13, men föll igenom fullständigt i den andra halvleken. När det nu var dags för returmöte i Farstahallen, var det åter igen ganska jämt i paus, trots att det skiljde 14 poäng i tabellen inför kampen. Men precis som i det senaste mötet, rivstartade OV den andra halvleken och första kvarten vinner man med hela 9-1..!!! Första målet nyinsatte Johanna Brejding släppte in, dröjde hela 10 minuter in i halvleken.

Ett annat tungt vägande skäl till bortasegern, är det faktum att OV nu besitter en betydligt större bredd än vad hemmalaget gör. Samtlig OV-spelare fanns med i målprotokollet efter matchen, medan 90 procent utav Söders mål (18 av 20) var koncentrerat till endast tre (!!) spelare. Om dessa stannar kvar, kommer en eventuell sejour i division ett bli kortvarig.

I och med segern befäste OV sin position på den övre halvan i den haltande tabellen och kan med en fin vår klättra ytterligare några placeringar. Avgörande orsaker till OV Helsingborgs seger var:

• Försvarsspelet i en match där målvakterna ligger på höga räddningsprocent, bland annat som en konsekvens av nämnda faktum.
  • Attityden i laget, då man går in med full energi i en på pappret enkel uppgift.
  • Och som tidigare nämnts – mångfalden i målskyttet. Samtliga utespelare var målskyttar.
  • Viggo Gardevalls debut på bänken – OV fostrar numera inte bara unga spelare med hög kvalitet. Samma sak sker nämligen även på ledarfronten där nämnda Viggo mer och mer framstår som en nutida Rolf Almqvist.