Damerna vände och vann

Publicerad 2021-11-21 09:47
Sk rmavbild 2021 11 21 kl. 09.52.50
Glada miner efter matchen mot GT Söder
Inom loppet av en och en halv timme, presterade OV:s damlag i det närmaste sin sämsta men också sin bästa halvlek på länge. Ett heltaggat GT Söder kom till Helsingborg, med en ganska behagligt vind i ryggen, då man i den senaste matchen hade ”skakat” Eslöv och endast förlorat med tre bollar. Att laget sen tidigare inte hade tagit en enda poäng, förvånade säkert en och annan, när det efter 30 minuters spel lös bortaledning med icke önskvärd tydlighet. Faktum är att bortaledningen kunde ha varit ytterligare några mål större i paus, men när kolumnen för tekniska fel hade betydligt fler streck än de båda lagens målkolumn, hölls siffrorna nere även för gästernas vidkommande.

Men vad som skedde innanför den stängda dörren till omklädningsrummet under pausen, vet bara dom som var där. Ty i precis samma gröna tröjor kom det nämligen ut ett helt nytt lag och inom en dryg kvart hade hemmalaget avgjort matchen till sin fördel. Detta genom att endast släppa in tre mål och göra tio framåt första halvan av den andra halvleken..!!! Många, för att inte säga samtlig kom ut till en andra halvlek med en energi och en kvalitet i sitt spel, man inte hade sett skymten av under den första halvleken.

Det kan kännas tjatigt att i varje referat lyfta fram laget, men det ÄR verkligen ett helt kollektiv som både sjunker ner i prestation tillsammans, men också stundtals bjuder på en handboll som gör det riktigt kul när man tänker på kommande utmaningar. Julia Sandell gjorde sin första match i OV-tröjan och en viss nervositet kunde skönjas i den första halvleken då hon blandade och gav en aning. Men i den andra var hon väldigt starkt bidragande till den scenförändring som den månghövdade och ljuvligt ljudliga publiken i IH fick vara med om. Då inser man också vilken oerhört duktig spelare hon är.

När sedan Mimmi Lundin trampar igenom, Alexandra Larsson sätter sina distinkta avslut och Ellinor Fahlstedt är obeveklig inne på linjen, är OV ett lag som absolut hör till den allra översta toppen på Allsvenskan. Den senare som f.ö. blev utsedd till hemmalagets bäste spelare, fick en hel del speltid och tackade genom en klockren insats.

Trots lite skador kunde OV den här dagen befästa sin plats i toppen. Nu väntar ett antal tuffa matcher och serien är inne i ett vägskäl. Ska damlaget hänga på i toppen gäller det att fortsätta som man avslutade den här matchen. Den första halvleken lägger vi där den hör hemma. Nämligen i närmsta papperskorg.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub