Ov helsingborg banner 2023 1170x330

Damerna fortfarande obesegrade på hemmaplan

Publicerad 2020-10-17 19:19
Sk rmavbild 2020 10 17 kl. 19.18.51
Kikki Brorsson dominerade mellan stolparna i matchen mot GT Söder
Det ska väl i ärlighetetens namn erkännas att den första halvleken mellan OV Helsingborg och GT Söder, inte kommer att gå till världshistorien som en utav de mest välspelade. Dock kan man konstatera att försvarsspelet och målvaktsspelet höll riktigt bra klass och sju insläppta på en halvlek, vilket är med beröm godkänt. De må så vara att det va jumbolaget i Allsvenskan som var på besök, men dom spelade en annorlunda handboll, som inte var helt enkel att försvara sig emot. Kicki Brorsson i målet var fullständigt strålande matchen igenom och åter igen kan vi konstatera att våra målvakter håller högsta klass. För andra matchen i rad ligger nämligen räddningsprocenten på över 50%, vilket ju givetvis är en stor orsak till framgångarna.

Det som inte fungerade i den första halvleken, fick hemmalaget igång lagom till att det hela skulle avgöras. Missade frilägen var ett minne blott och plötsligt så fungerade allt mycket bättre i de avslutande och avgörande lägena. Tio mål i den fösta halvleken är inget att skriva hem om, men arton fullträffar i den andra är en mer än godkänd siffra. Nu slutade segermarginalen för hemmalaget på hela tio mål. Och detta trots att GT Söder gav aldrig upp. Tvärt om så krigade man in i det längsta och även när det såg som sämst gav man precis allt. Gästerna skal ha en stor eloge för sin positiva attityd och härliga spelglädje, trots sämsta tänkbara start på Allsvenskan.

I OV lyfter vi än en gång fram laginsatsen som främsta orsak till segern. Men nämner också givetvis Kicki Brorsson, Mimmi Lundin, Martina Persson, som med sina gedigna insatser förde laget mot en klar och viktig seger. Nu har OV Helsingborg tre segrar på de fyra första matcherna och kommande fredag väntar ytterligare en tuff match. Den här gången står andraplacerade Kärra för motståndet uppe i Göteborg och då gäller det sannerligen att vara med från start.

Allt detta skrev Helsingborgs Dagblad om de Allsvenska serieledarna efter att ha pratat med Martina Persson på telefon.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub