FA

Info från klubben

Publicerad 2018-11-24 11:08

Klargörande om talangutvecklingsprojekt

Vi hade tidigare i veckan den stora glädjen att presentera ett talangprojekt inriktat mot P02/03 för spelare i OV och vissa andra närliggande klubbar. Det är ett pilotprojekt initierat av Sportgrupp Herr som initialt löper under säsongen 2019/20. Som projektledare har vi fått möjlighet att knyta till oss välmeriterade handbollslegenden Staffan Olsson som tidigare lett dylika talangutvecklingsprojekt inom ramen för sitt engagemang som förbundskapten för herrlandslaget.

OV Sportgrupp Herrs initiativ har mottagits mycket positivt bland spelare, ledare och sponsorer samt väckt uppmärksamhet inom svensk handboll och i media; dock har det i sociala media och via andra kanaler framförts – för oss något överraskande – kritik internt inom OV och en del andra håll för att projektet inte även omfattar tjejsidan.

Vi vill i anledning av den kritik som framförts informera er om att det inom OV Sportgrupp Dam diskuteras ett likartat projekt på flicksidan i någon form men att planerna och ramarna för detta ännu är föremål för utvärdering. Vi måste dock börja någonstans och kände att det var högst angeläget för Sportgrupp Herr att starta detta utvecklingsprojekt på pojksidan när vi nu fick möjlighet att engagera Staffan Olsson till detta och samtidigt fick gott gensvar från andra klubbar avseende projektet.

Som ni vet är OV Helsingborg en förening för Dam elit, Herr elit, bredd, pojkar och flickor, vilket understryks av de satsningar som klubben gör inom alla dessa kategorier.

Med gröna handbollshälsningar

OV Helsingborg

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub