HOLMBERGS HÖRNA: Utan Bella och Bundsen går det inte

Publicerad 2018-11-27 11:23
Walle
Walle Holmberg
Damernas EM i Frankrike närmar sig. På fredag smäller det, då Sverige möter Danmark. En liten fingervisning om var det svenska laget står fick vi de senaste dagarna, då Sverige spelade dubellandskamp mot Montenegro. Sverige fick stryk i båda.

I den första såg det inte alltför bra ut. Till slut blev det dock bara stryk med två bollar, sedan Montenegro i den första halvleken varit uppe i 8-målsledning.

I den andra landskampen var det Sverige som dominerade ganska stort i den första halvleken. I den andra var det det sämre och Montenegro kunde vinna på nytt.

De båda landskamperna gav två klara besked: Vi är mycket beroende av målvakten Johanna Bundsen och spelgeniet Isabella Gulldén. Båda har varit skadade och är det fortfarande till en del. Bundsen har botat en hjärnskakning och Bella en ömmande fot.

Båda spelade i den första halvleken i den andra landskampen mot Montenegro - Bundsen hela den förstaoch Gulldén den första kvarten. Det var också då som Sverige spelade som bäst och också såg till så att svenskorna hade klara ledningar.

I den andra halvleken spelade inte någon av dem och då kunde Montenegro knappa in på försprånget och så småningom vinna.

Bundsen ersattes i målet av Filippa Idéhn, medan främst Carin Strömberg och Johanna Alm alternerade för att försöka ersätta Bella.

Det gick så där. Inte någon av dem kom inte alls upp i samma klass som Bundsen i målet och både Strömberg och Alm hade svårt att fylla den lucka Bela lämnade efter sig.

Det står med andra ord helt klart att det vill till att både Bundsen i målet och Sveriges i särklass bästa utespelare – Isabella Gulldén – får vara med och spela så mycket som det bara är möjligt. I annat fall lär inte de svenska damerna ha särskilt mycket att hämta i Frankrike.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub