Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

USM: Lång resa som bar god frukt för PA i steg 3

Publicerad 2020-01-22 16:59
Pa laget
Helgen som gick begav sig PA till Stockholm med målet att knipa en av platserna till steg 4. Och visst gjorde de det. De blev tvåa i gruppen efter obesegrade och överlägsna Lödde. Nu på lördag och söndag är det FA:s tur att kämpa om en av de åtråvärda platserna. På hemmaplan dessutom.

I fredags åkte OV:s A-pojkar mot Stockholm för att ta sig an arrangerande Skogås HK, Spånga HK, Norrköpings HK och Lödde Vikings HK. Målsättningen var såklart att knipa en av de två platser som stod på spel till steg 4. Och visst gjorde killarna sitt jobb! De blev tvåa i gruppen efter obesegrade och överlägsna Lödde.

Lördagen inleddes med vinst mot Norrköping och detta följdes sedan upp under eftermiddagen med ännu en seger mot Skogås.

Söndagens morgonmatch var då alltså avgörande om det skulle bli spel i steg 4 eller ej. Matchen var jämn och tuff och OV fick efter en del skador och sjukdomar gå runt på få spelare. Men när 50 minuter hade gått stod ett kämpande OV som segrare och steg 4-platsen var säkrad.

Sista matchen mot Lödde, som skulle kunnat räknas som gruppfinal, blev ingen dramatisk historia. Lödde vann övertygande mot ett OV som inte orkade mobilisera den glöd som krävs för att stå upp mot ett riktigt bra Lödde.

Ledarstaben i OV låter hälsa att de lyckades uppnå sin målsättning att gå till steg 4 och att alla i truppen ska ha mycket beröm för sina insatser. De riktar också ett stort tack till alla tillresta föräldrar som bidrog med härligt hejande från läktaren! Grattis säger vi och lycka till i steg 4.

Matchens lirare: Isak Berndt, Marcus Nilsson, Gabriel Firulovic, Martin Larsson De La Cruz

FA spelar på hemmaplan 25-26 januari

Helgen som kommer, 25-26 januari, avgörs om OV:s A-flickor ska följa killarnas väg till steg 4. Och det på hemmaplan på Idrottens hus. I steg 3 för F16 tar de emot Särökometernas HK, Eslövs IK - Kungälvs HK 1 och Skara HF. Två lag går vidare till steg 4. Missa inte chansen att stötta tjejerna! Varmt välkomna till IH!

Se spelschema och resultatför F16 grupp 3:16 på svenskhandboll.se

För den som inte har möjlighet att vara på plats går det att följ matcherna live (eller i efterhand) på webben: https://solidsport.com/ovhelsingborg-aflick

Helena Gardevall
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub