USM: Fullträff när båda FA-lagen gick direkt till Steg 3

Publicerad 2018-10-08 22:35
Usm fa 1 laget2
FA-gänget i Ronneby gick direkt till Steg 3 precis som lagkompisarna i Mellerud.
PA tog sig enkelt vidare direkt till USM:s Steg 3 som gruppetta förra helgen. Det här veckoslutet var det FA:s tur att visa framfötterna: Båda (!) FA-lagen är även de vidare till steg 3!

Helgen som gick var det dags för USM:s steg 1 för F16. I år representeras FA av två lag, vilket ger alla spelare födda 02/03 chansen att spela SM. Och vilken start det blev! Båda lagen blev tvåa i sina respektive grupper och slipper alltså det fruktade Steg 2.

Spel i Ronneby för lag 1

OV:s lag 1 begav sig till Ronneby för att möta HK Aranäs Vit, Kristianstad HK 2 och arrangörsklubben Ronneby HK. Där fick de direkt bekänna färg i första matchen på lördagen mot favorittippade Aranäs.

Första halvlek följdes lagen åt och bjöd på en härlig kamp som innehöll det mesta. Detta berodde mycket på OV:s grymma försvar och en målvakt i Emma Ahlin som var på ett strålande målvaktshumör.

Tio minuter in i andra halvlek tog orken tyvärr slut för OV då det stod 14-14. Aranäs utnyttjade OV:s misstag i anfallen och kontrade till sig en 5-målsledning och resultatet blev till slut 24-17 till ett starkare Aranäs.

Matchens lirare blev såklart Emma Ahlin.

Söndagens två matcher kom nu att bli superviktiga för laget. Både Ronneby och Kristianstad är lag som ska slås med ett tiotal bollar och visst blev det så och lite därtill också. Försvar, kontringar, passningar och spelstarter satt som en smäck och tjejerna fullständigt malde sönder motståndarna under söndagen. Vinst mot Kristianstad HK med 28-9 och mot Ronneby med 32-12.

Tova Eriksson och Ella Nordström klev fram och visade vilka fantastiska handbollsspelare de är och blev också premierade med matchens lirare i varsin match.

Hela laget ska ha massor av beröm för proffsig inställning och mycket glädje under helgens gång både på och utanför plan!

Spel i Mellerud för lag 2

Lag 2 fick ge sig ut på en liten längre resa då de blev lottade i en grupp med Melleruds HK (arrangör), HK Aranäs Blå och HK Järnvägen.

Tjejerna fick en smakstart direkt på lördagen då de krossade Järnvägen med 26-13 efter en fin laginsats. OV satte nivån direkt i matchen med ett stentufft försvar som genererade i många mål i såväl första som andra fasen.

Matchens lirare blev Amanda Bergkvist efter fem härliga mål från sin vänsterkant.

På söndagen hade OV den fruktade morgonmatchen som bara måste vinnas för att ta sig till Steg 3. Motståndet stod hemmaklubben Mellerud för.

Även i denna match visade OV genom en stark laginsats och härlig inställning att de är ett lag för Steg 3 genom att vinna med betryggande 21-11.

Matchens lirare blev Lisa Hulten (född 04).

I sista matchen skulle det nu avgöras vilket lag som skulle ta den viktiga förstaplatsen i gruppen och där stod Aranäs blå som motståndare. Tyvärr var även det här Aranäslaget en klass bättre än våra tjejer och OV fick inte till det i anfallsspelet, då Aranäs hade ett starkt försvar som bidrog till att de kunde kontra in många enkla mål.

Tindra Angel var lysande i mål och såg till att siffrorna inte blev större än 21-8 till Aranäs. Tindra fick också välförtjänt matchens-lirare -pris.

OV:s ledarteam i Mellerud summerar helgen med att inställningen var grym och att laget krigade sig igenom alla matcherna med bravur!

Bildfattigt från Mellerud

OV-tjejerna bjöd som sagt på en härlig handbollsunderhållning i Mellerud. Så underhållande att vare sig ledare eller supportrar på plats kom ihåg att ta fram kameran. Därför har vi tyvärr inga bilder att bjuda på därifrån.

Hemmaplan för F04 om två veckor

Värt att nämnas är att sex tjejer födda 04 har ingått i FA-truppen och verkligen visat att det är värt att besöka Idrottens hus om två veckor, 20-21 oktober. Då spelas nämligen deras egen åldersklass sitt Steg 1 på hemmaplan. Håll utkik här på webben och på Facebook för mer information kring detta evenemang.

Mer USM redan helgen som kommer

Men redan helgen som kommer, 13-14 oktober, blir det mer USM. Då är det dags för Steg 1 för P14 och OV:s 04-killar åker till Stenungsund för att även de kämpa om en direktplats till Steg 3. Vi önskar spelare och ledare lycka till!

Se spelschema och resultat för P14 grupp 1:15 på svenskhandboll.se

Helena Gardevall
Lagronneby
Ronnebyarrangemanget fick fint besök av Handbollskanalen som tänker satsa stort på sin USM-bevakning i år. Läs reportage och se spelarintervjuer på handbollskanalen.se/usm.
Md usm fa 1 emma
Emma Ahlin
Usm fa 1 tova
Tova Eriksson
Usm fa 1 ella
Ella Nordström
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub