USM: Dags för finalspel för HJ!

Publicerad 2019-05-02 16:29
Hj steg5 laget red
OV:s herrjuniorer i USM:s steg 5!
Imorgon, fredag 3 maj, är det då äntligen dags för våra juniorkillar att sätta sig på tåget till Uppsala och få ta del av det som de så länge har kämpat för, nämligen finalspelet i USM. Efter att ha varit snubblande nära både som B- och A-pojkar så lyckades de till slut ta allra sista chansen att få sin dröm att gå i uppfyllelse och är nu ett av Sveriges åtta bästa herrjuniorlag.

Jag hade turen att hitta lagkaptenen Christoffer Grindheim hemma i mitt vardagsrum så här dagen innan avfärd. Där satt han och tittade på bragdmatchen mot Hammarby i steg 4 tillsammans med delar av laget, innan de skulle ner och ladda med lite padel innan sista träningen med laget ikväll.

Så vad passade inte bättre än att ställa lite frågor till Krille så här dagen innan det stora äventyret.

Hur känns det inför helgen?
– Jag tycker det känns bra, vi har varit nära att gå till steg 5 flera gånger och nu har vi äntligen lyckats.

Hur är stämningen i laget?
– Stämningen känns bra och alla spelare och ledare är taggade på att mäta sig mot de bästa lagen i Sverige. Det är första gången vi är i steg 5 så därför är en del spelare lite nervösa och spända inför helgen.

Hur har ni förberett er?
– Vi tog en veckas ledighet efter kvalspelet mot Trelleborg men därefter har vi tränat på bra och slipat på detaljer i framförallt anfallsspelet.

Hur ser du på era chanser under helgen?
– Vi vet om att vi inte är tippade som favoriter och att det är tufft motstånd. Men med rätt inställning, bra försvar och målvaktsspel tror jag absolut att vi kan komma långt och utmana de bästa lagen.

Vad är det som gör/gjort att ni är bland de åtta bästa i Sverige?
– Vi är ett gott gäng som kämpar för varandra och vi spelar verkligen som ett lag. Det som också har stor betydelse är att vi har spelat tillsammans i många år.

Vet att ni ser er som underdogs. Men vad är det som kan göra att ni faktiskt överraskar i helgen?
– Att vi inte har någonting att förlora utan det är bara att köra på. Sen att vi själva tror på det vi gör. Det var inte många i Handbollssverige som trodde att vi skulle gå till steg 5, men vi själva trodde på det hela tiden och nu står vi här.

Till slut, vem står som svenska mästare på söndag?
– Faller alla pusselbitar på plats så står vi som svenska mästare på söndag.

Ja, vi får väl hoppas på att han får rätt Christoffer.

Så följer ni killarna i helgen

Nu hoppas vi i alla fall att vi får se många OV-fans på plats i Uppsala och att ni som inte har möjlighet följer matcherna på Solidsport som sänder hela helgen. Håll även utkik i facebookgruppen OV Helsingborg samt på instagramkontot @fallefotohandboll där vi kommer uppdatera kontinuerligt under helgen.

Se även spelschemat för USM P18.

Helena Gardevall
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub