Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Tung start för damlaget

Publicerad 2022-10-02 20:10
Efter två matcher ligger vårt damlag på sista plats i allsvenskan och med närmare 30 mål i minuskolumnen. I premiären fick man närmast tuffast tänkbara motstånd på bortaplan, men i hemmapremiären kom ett Tyresö på besök, ett lag som tippas kriga i samma härad av tabellen som OV. Därför känns det lite oroväckande, när man kan konstatera att damerna var nära några gånger under matchen, men inte mycket mer än så.

Trots en storspelande målvakt (Kicki Brorsson blev nämligen utsedd helt riktigt till hemmalagets bäste spelare), kunde man inte störa ett Tyresö, som ganska enkelt spelade hem sin andra raka seger. Så fort OV närmade sig i målprotokollet, så slarvade hemmalaget betänkligt och den lilla låga av hopp som emellanåt tändes, slocknade nästan lika snabbt som den kom.

Det är svårt att peka på enskilda detaljer, men det är något som inte riktigt stämmer i OV:s spel för tillfället. De fina insatserna mot Skuru och LUGI inför seriestarten, känns som bortblåsta. Men att älta det som har hänt, leder sällan någon vart. Du tittar vi istället framåt mot nästa helg, då damerna åker till Närke och där provar lyckan mot Örebro, som har ungefär samma måttliga poängskörd som OV.

Dock kan vi väl avsluta med att lyfta på hatten för Kicki Brorssons insats i målet idag. Det hade kunnat bli betydligt större siffror om inte hon hade hållit en hög nivå. I övrigt är det svårt att ge mer än Alexandra Larsson godkänt, som än en gång är pålitligheten själv från sin högerkant.

Nu lämnar vi en tung OV-helg bakom oss och ser fram emot ljusgrönare tider, för dom kommer – jag lovar. Det är aldrig för sent att ge upp ?

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub