"Tulle" tog över showen

Publicerad 2021-10-09 17:28
Dsc 0753
Foto:Bildburken.se
​Damlaget studsade tillbaka efter bortasmällen mot Boden och satte högsta fart från början i hemmapremiären mot Tumba. Efter tio minuter var ställningen 8-2 till hemmalaget och därmed också således bästa tänkbara start på matchen. Mimmi Lundin som var den som rivstartade matchen allra bäst och angav tonen direkt.

Rörligt anfallsspeloch aggressivt försvarsspel präglade hemmalagets i inledningen. Bakåt släppte man inte igenom mycket och det som trots allt slank igenom, tog allt som oftast OV:s båda duktiga målvakter hand om. Endast sju mål vardera släppte i tur och ordning Johanna Brejding och Kicki Brorsson in och med fullt fokus i avslutningen från försvarsspelarna, kunde det faktiskt ha varit ännu färre.

Under pausvilan måste Linnea Thulin ha snott åt sig den taktpinne som Mimmi Lundin hade i hade under den första halvleken. Ty en fullständigt formidabel halvtimme av "Tulle", fick den jury som tar ut matchens lirare att fullständigt falla pladask. Sex mål signerade Konstapel Thulin och dessutom pålitligheten själv från sju meter.

Tumba som nog kommer att få en tuff säsong, hade inte mycket att sätta emot. Ett ungt lag som kommer att få kriga för att varje poäng, får se varje match som en ny lärdom. För OV-tjejernas del var det ett skönt kvitto på att inledningsmatchen var missräkning. Nu ser laget framtiden an och nästa gång det är match i Helsingborg handlar det om ett derby. Då kommer nämligen Eslöv på besök och då vore det väl själve den om vi inte skulle kunna få rejält med folk på läktarna. Sprid budskapet så gör vi detta till en härlig fest.

Mats Svensson
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub