Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Topplaget Boden blev för tuffa

Publicerad 2022-11-24 22:59
Hiolda
Hanna Eldås gjorde en mycket bra match och blev utsedd till hemmalagets bäste spelare. Dock räckte inte hennes åtta mål till poäng.
När topplaget Boden kom på besök, var förhoppningarna goda, efter två raka derbysegrar. Att man dessutom spelade jämt med norrländskorna för bara någon månad sedan, gjorde naturligtvis inte den positiva känslan mindre. Men Boden är inte ett topplag av en slump, utan visade med all önskvärd tydlighet att man ligger i Allsvenskans toppskikt av en anledning.

Trots en bra insats av OV i den första hade gästerna en ledning med 11-15, som var effekten av ett snabbt och skickligt anfallsspel. OV hängde med bra och var minuterna innan paus alldeles i hasorna på Boden. Men i den andra halvleken drygade bortalaget succesivt ut sin ledning och OV kändes i ärlighetens namn aldrig riktigt nära. Även om Hanna Eldås gjorde en riktigt bra match och var faktiskt den enda som fick ett övertag på duktiga målvakten Mie Sörensen, som annars satte skräck i princip varenda spelare med grön tröja. Hannas facit blev hela åtta mål och hon var faktiskt den spelare som höll OV någorlunda kvar i matchen.

Siffrorna när slutsignalen gick, skrevs till 22-28 och Bodes seger var odiskutabel. Redan på söndag väntar nästa utmaning och även den på hemmaplan. Då kommer nämligen GUIF på besök och då flyttar lagen in i GA-hallen, med allt vad det innebär. Då det är första advent vankas det glögg i kiosken och vi hoppas innerligt att ni tar er dit på söndag eftermiddag klockan 14:30 och stöttar laget i denna trivsamma hall. Det brukar kunna bli bra tryck där nere på söder och förhoppningsvis ska laget åter igen vara uppe på hästen, då Godtemplarna från Eskilstuna kommer på besök. Vi ses på söndag.