Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Tillbaka i vinnarspåret

Publicerad 2022-09-27 21:02
Ov andreas
Andreas Windahl hittade rätt både från kant och straffpunkt – totalt sju fullträffar.
Borta bra men hemmaseger bäst. Efter premiärskrällen i Alingsås och förlusten i IH mot Önnered, klev OV Helsingborg in i Arenan och vann tämligen komfortabelt med 27–23 (13–10) mot Aranäs.

Tillbaka i vinnarspåret och egentligen kunde det varit avgjort redan i första halvlek om hemmalaget varit effektivare i avslutningarna, men några missade frilägen och ett par skott som blev bekväma plockbollar för gästernas Alexander Lindén – allt detta detaljer som gjorde att matchen trots allt kändes tämligen oviss i paus.

Men OV tog kommandot och ryckte ifrån omgående i andra.

Michael Andersson målvaktsinsats kryddat med två distansskott i tomt Aranäsmål, Andreas Windahls återfödelse efter en blekare insats senast och Emil Anderssons niometersspel var bidragande orsak till första hemmasegern för säsongen i Handbollsligan.

Gästernas Robert Ladan vann framför allt sin kantkamp men hittade rätt från olika positioner och kom totalt upp i elva mål.

Nu väntar Hammarby borta för innan Sävehof kommer på besök i IH.

Fortfarande saknas bland annat skadade Eric Westergren Malmberg och Felix Spross och mot tyngre motstånd känns det som att de kan behövas för att avlasta.

OV:s målskyttar: Andreas Windahl 7, Emil Andersson 6, Johan Lundgren 5, Casper Lindegaard Holmen 3, Albert Månsson 2, Michael Andersson 2, Jonathan Wilthorn och Mattias Thynell 1.