Talangfull JSM-guldmedaljör till OV

Publicerad 2018-05-16 15:33
Mimmi lundin
Mimmi Lundin
OV Helsingborg Dam har värvat 18-åriga Mimmi Lundin från H43 Lund. Mimmi spelar både på vänsterkanten och på mittnio. I april tog hon JSM-guld med H43 Lund och hon är även en duktig beachhandbollsspelare, något som bådar gott inför OV Beachhandboll.

- Mimmi är en mycket lovande ung talang som vi tror kommer utvecklas mycket de närmaste åren. Hon är både en playmaker från mittnio och även en vass avslutare på vänstersex. Det är väldigt roligt och spännande att hon valt OV Helsingborg som nästa steg i sin karriär, säger Per Olof Persson, sportchef OV Dam.
- Jag valde att gå till OV för att jag kände att jag behövde något nytt, en ny utmaning för att utvecklas ännu mer som handbollsspelare. OV Helsingborg känns som en bra klubb, med mycket resurser. Där bland annat både fystränare, sjukgymnast och kvalificerade handbollstränare finns och detta tror jag kommer utveckla mig, säger Mimmi Lundin.
- Jag är en teknisk spelare som gillar att spela snabb och fartfylld handboll. Mina främsta styrkor är mitt genombrott och att jag aldrig ger upp. Denna säsongen tar jag som ett år att komma in i laget, lära mig av alla andra duktiga spelare runt omkring och försöka anpassa mig till den allsvenska nivån. De första målen jag har framför mig nu är att få göra debut i allsvenskan och sedan på sikt ta en ordentlig plats i laget. Att få spela i SHE är absolut en dröm som jag skulle vilja uppleva, avslutar Mimmi Lundin.

Mats Engblom
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub