Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Storseger för OV mot Rimbo

Publicerad 2022-01-16 19:19
Victor hedin
Victor Hedin blev bäste målskytt med sina tio proppar. Men Micke Andersson blev utsedd till bäste spelare i matchen mot Rimbo. Bilden är från www.bildburken.se där du även hittar massor av bilder från matchen mot Rimbo.
Med tanke på att OV Helsingborg slog Rimbo på bortaplan med hela tio bollar, var det väl inte många som trodde på bortaseger i söndagens match. Och matchen var väl jämn i exakt 13 minuter då ställningen var 9-9.

Men därefter var det nästan bara ett lag på plan och hemmalaget vann närmsta tiominutersperioden med förkrossande med 10-2. De flesta hemmamålen faktiskt gjorda i tom kasse, med tanke på att Rimbo konsekvent körde med 7 mot 6 spel, vilket inte visade sig vara något större framgångsfaktor. Paussiffrorna skrevs till klara 19-13 och andra halvlek blev en ren expeditionsaffär. OV vinner denna med förkrossande 20-9 och matchen med 39-22.

Rimbo är ett lag som går mycket på inspiration, men när luften går ur dem så gör den det rejält. Laget var annars inne i en positiv period med det 3 raka segrar runt jul. men nu kom alltså första förlusten på ett tag och då blev det blev en rejäl sådan. I OV Helsingborg kan man väl imponeras av att laget kör på med full kraft hela vägen in till slutsignalen. Detta trots att matchen sedan länge är avgjord. Man har väl insett att en bra målskillnad aldrig är fel, utan kan istället vara direkt avgörande när man kommer till slutskedet av serien.

OV Helsingborg har genom 7 raka segrar (dessutom en seger i svenska cupen mot Kristianstad) skaffat sig en riktigt bra position i herrallsvenskan, där man i dagsläget ligger och nosar på den absoluta toppstriden. Dessutom tycks en bra självkänsla ha insmugit sig i laget, vilket inte är så dumt, nu när man går in i en direkt avgörande period av serien.

Bäste målskytt i matchen blev Viktor Hedin med sina 10 fullträffar. Andreas Windahl gjorde 7 och Jonatan Wilthorn slutade på 6 mål i denna målrika tillställning. Målvakt Mikael Andersson som stod för en hel del fina parader, utsågs till det bäste spelare i hemmalaget, medan man hos gästerna valde femmålsskytten Martin Blomqvist till deras bäste spelare.

Nu ser vi fram emot spännande matcher framöver och nästa hemmamatch är mot Varberg. Ett lag man f.ö. förlorade mot på bortaplan i höstas.