Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Storseger efter årets bästa insats

Publicerad 2019-12-07 18:07
Sk rmavbild 2019 12 07 kl. 18.06.31
De på försäsongen så betrodda GUIF fick vända hem till Eskilstuna utan några poäng med sig i bagaget. Och i ärlighetens namn var man inte ens nära om sanningen skall fram. I ungefär 20 minuter var matchen jämn, men därefter var det OV Helsingborg för hela slanten. Med förkrossande marginal (18 mål) kunde OV inkassera årets sjunde seger och stundtals ser det faktiskt oerhört bra ut. Nu skall man i ärlighetens namn erkänna att gästerna knappast kom upp i normal standard. Men det förringar på intet sätt hemmalagets sätt att hantera den här uppgiften.

Trots att matchen var avgjort, fortsatte man att ösa på som om det stod lika på resultattavlan. Efter 20 minuter står det 9-9 och ytterligare 20 minuter senare lyser siffrorna 23-11 i OV:s favör. Andra tredjedelen av matchen vinner man således med 14-2 och framgångsfaktorerna är många:

Jag har tidigare hävdat att OV har ett av seriens bästa målvaktspar och jag är inte ett dugg intresserad av att revidera den åsikten – i alla fall inte efter dagens insats. Leila Melcher inleder lysande och släpper bara in 10 mål i den fösta halvleken. Därefter kommer Kicki Brorsson in och gör en om möjligt ännu mer helgjuten insats. Leila och Kicki kommer att och har redan, betytt mycket för det här laget. Ett lag som f.ö. känns ännu mer gediget för varje match som går.

En annan framgångsfaktor är Martina Perssons allt mer uppåtgående form. Från straffpunkten är hon numera hundraprocentig och ute på planen tar Martina ofta kloka beslut mycket tack vare sin rutin. När sedan Louise Cronstedt börjar dundra in sina stenhårda projektiler som vi vet att hon kan, ja då är det inte många målvakter på den här nivå som hinner, eller ens vill ställa sig i vägen.

Lägg därtill en oerhört homogen insats av samtliga övriga aktörer med gröna tröjor på sig denna eftermiddag och ni har en ganska heltäckande förklaring till hur man i hela friden kan vinna en Allsvensk Handbollsmatch med 18 mål.