Ov banner03 200601

Skön seger inledde året

Publicerad 2020-01-05 17:02
Sk rmavbild 2020 01 07 kl. 20.51.33
Emelie Kristiansson klart lysande vid matchen mot HK Drott. Bild: Martin Haggren
Efter att i allra sista sekunden ha tappat poäng i den sista matchen innan juluppehållet, var det ett ordentligt revanschsuget lag som sprang ut till match, minuterna före 14:00 i Idrottens Hus under trettonhelgen.

Motståndet var det samma (HK Drott) och varenda poäng är av vikt i den som vanligt, så jämna damallsvenskan. Ty plötsligt klev nämligen våra damer upp på kvalplats efter dagens seger, vilket är målsättningen för året. Och om den skall uppnås, är det precis den här typen av matcher som skall vinnas.

Nu skall det sägas, att HK Drott är inte Allsvenskans allra enklaste lag att möta. Laget består nämligen av ganska små snabba spelare, kompletterat med duktiga Vilde Steinlund inne på linjen. När sedan OV-bekantingen Linnea Back i Drott-målet inleder matchen på ett synnerligen strålande sätt, var det väl inte utan att hemmasupportrarna kände en viss oro för utgången av matchen.

Och mycket riktigt så var ställningen oförändrat oavgjord efter en halvlek spelad (13-13). När sedan gästerna från Halmstad inleder den andra halvleken med att ta ledningen för första gången i matchen, så insåg hemmalaget att det krävdes något för att ta tillbaka greppet om matchen. Och just detta sker när man på sex minuter går från 14-15 till hemmaledning 19-16. Man kan med fog kalla detta för "ett avgörande skede i matchen".

Efter detta hämtade sig inte HK Drott utan OV, synnerligen väl anförda av lagkapten Emelie Kristiansson (utsedd f.ö. till bäste spelare i hemmalaget) kunde defilera hem segern med ganska klara 31-26. Kaptenens åtta mål var givetvis en starkt bidragande orsak till den så för OV Helsingborg så positiva utgången. Även Mimmi Lundin, Kicki Brorsson och Anne Lind förtjänar pluspoäng denna eftermiddag.

Mats Svensson
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub